Nyilvánosságra hozták a dróntámadásban meghalt három amerikai katona nevét

2024. január 30. 07:15

A Pentagon az eset kapcsán megerősítette, hogy az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal.

2024. január 30. 07:15
null

Ahogy korábban megírtuk, Irán által támogatott fegyveresek dróntámadást követtek el vasárnap Jordánia, Irak és Szíria találkozásánál, amiben három szolgálatot teljesítő amerikai katona meghalt, többen pedig megsebesültek. A támadásért az irániak által támogatott fegyvereseket tömörítő ernyőcsoport, az Iraki Iszlám Ellenállás vállalta magára a felelősséget.

Az amerikai kormány nyilvánosságra hozta a három elhunyt katona nevét: William Jerome Rivers őrmester (46), Kennedy Ladon Sanders specialista (24) és Breonna Alexsondria Moffett (23) akkor vesztette életét, amikor egy drón eltalálta a lakóegységüket – írta meg a BBC.

A Pentagon az eset kapcsán megerősítette, hogy az Egyesült Államok nem akar háborút Iránnal.

„Válaszolni fogunk az erőinket ért támadásra, de nem akarunk háborút” – mondta Sabrina Singh, a Pentagon szóvivője.

Jody Daniels altábornagy, a tartalékos hadsereg főnöke és az amerikai hadsereg tartalékos parancsnokságának parancsnoka tisztelgett az elesett katonák előtt.

A tartalékos hadsereg nevében osztozom a barátaik, családjuk és szeretteik által érzett szomorúságban. Szolgálatukat és áldozatukat nem fogjuk elfelejteni, és elkötelezettek vagyunk azok támogatása mellett, akik hátramaradtak e tragédia nyomán

– mondta Daniels tábornok.

A dróntámadás Rukbanban, Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében történt.

Más támadások is történtek amerikai bázisok ellen a régióban, de vasárnap előtt nem volt halálos áldozat az amerikai hadsereg szerint. A tisztviselők szerint tavaly október óta legalább 17 alkalommal támadtak amerikai létesítményeket Irakban és Szíriában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. február 01. 15:21
A háború az ilyen, a fasznak mentek oda. Mondana Kunciános ÁVH-s belügyi nép biztos.
2024. január 31. 17:49 Szerkesztve
Jajj jajj jajj, három amerikai katona, névvel, mosolyfotóval. Bezzeg akik nemamcsi nemkatonaként az ukrán fronton pusztulnak el, azoknak a nevét nem teszik a kirakatba, mert az nem előnyös, aszzal nem lehet háborút kezdeményezni
survivor
2024. január 31. 17:17
A folyamatban lévő dzsihád nem fog Bécsnél megállni, mint az 500 évvel ezelőtti. Prérifarkas ! Az is a hülye fasz Sobieski miatt állt meg. Ma meg leköpik, mint iszlamofóbot !
survivor
2024. január 31. 17:10
3 nigga miatt nem háborúznak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!