Nukleáris fegyverként hivatkozik a lengyel lap arra, hogy mit tervez Brüsszel Magyarország ellen

2024. január 29. 09:31

Menetrendszerűen fokozódik a nyomás a közelgő EU-csúcs előtt, a kiszivárgott dokumentumok alapján az Európai Bizottság mindent bevet Orbán Viktor kormányának zsarolására.

2024. január 29. 09:31
Ursula von der Leyen budapesti látogatásán Orbán Viktorral találkozik

Brit és német lapok mellett a lengyel Do Rzeczy is nukleáris fegyverként hivatkozik Brüsszel tervére, mely szerint Magyarország súlyos büntetésre számíthat, amennyiben nem szavazza meg Ukrajna 50 milliárd eurós segélycsomagját.

Következményképp Magyarország elveszítheti szavazati jogát, de a Financial Times azt írja, a kiszivárgott dokumentumok alapján az uniós forrásokat is fel akarja használni az Európai Bizottság Orbán Viktor zsarolására.

Tegyük hozzá, a magyar kormány már többször is hangsúlyozta, hogy nem törődik az EU-csúcsok előtti menetrendszerű nyomásgyakorlással, Robert Fico szlovák miniszterelnök pedig budapesti látogatása során azt ígérte, soha nem fogja hagyni, hogy Magyarország jogait korlátozzák az Európai Unióban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2024. január 29. 17:09
Viktor most komolyan nehogy bedőlj ennek a büdös bagázsnak!
Ugandai Bubu
2024. január 29. 14:31
Majd kiküldik Viktort megint szarni.
Player1
2024. január 29. 14:03
Az a helyzet, hogy SZAR TÁRSASÁGBA kerültünk: EU. DE ORBÁN már elindította a keresztes HADJÁRATOT: a német, francia, román, belga parasztok LÓERŐ-re szálltak. Ez nem párizsi egy estés kocsigyújtogatás lesz... Kávé kikérve...
B_kanya
2024. január 29. 12:40
"szintetikus 2024. január 29. 10:11 "Január elején már 20 kórház jelentett be leállást" Kiadták a mo$$léknak az ukázt: terelni kell, a gazdi meztelen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!