Német író: az AFD betiltása visszafelé sülne el

2024. január 22. 08:26

Egy állam semmissé tehet egy pártot, de nem tudja olyan könnyen megszüntetni az azt tápláló érzelmeket a szerző szerint.

2024. január 22. 08:26
null

Ahogy korábban megírtuk, a növekvő társadalmi feszültségek és tüntetések Németország második legerősebb politikai erejévé tették az Alternatíva Németországért (AFD) pártot, amely erősödés olyannyira megijesztette a német pártelitet, hogy az AFD ellehetetlenítése mellett most annak esetleges betiltása is a közbeszéd részévé vált. 

A CNN-nek írt véleménycikkében adott hangot a témával kapcsolatos véleményének az ismert berlini író, Paul Hockenos.

Hockenos szerint bár aggodalomra adhat okot, hogy Európa számos olyan országában, mint például Magyarországon, Olaszországban vagy Finnországban, markánsan jobboldali vezetők kerültek hatalomra, az ilyen tendenciák állami elfojtása nem lehet megoldás.

Egy állam semmissé tehet egy pártot, de nem tudja olyan könnyen megszüntetni az azt tápláló érzelmeket

– tette hozzá.

Hozzátette, hogy gyakran előfordul, hogy a betiltott pártok más néven és más üzenetekkel később újra felbukkannak. A Brandeis Egyetem kutatására hivatkozva Hockenos azt állítja, hogy a pártok esetleges betiltása azon túl, hogy növelné azok médiavisszhangját, hosszútávon népszerűbbé és legitimebbé tenné őket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency/Getty Images

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2024. január 23. 04:24
Aggodalomra ad okot....hogy mennyi tanult idióta aggódik Nyugaton. Ami az olasz és finn jobboldaliakat illeti....hááát, jobb egy szót se pazarolni rájuk, mert az is káromkodás volna!
robag7
2024. január 22. 17:48
"Hockenos szerint bár aggodalomra adhat okot, hogy Európa számos olyan országában, mint például Magyarországon, Olaszországban vagy Finnországban, markánsan jobboldali vezetők kerültek hatalomra" Miért is ad ez okot az aggodalomra? Értik ezek valójában, mi a demokrácia lényege?
csoka2000
2024. január 22. 14:34
Még jó, hogy látjuk a liberális demokrácia mit jelent: igazi bolsi diktatura! Még jó hogy az összes köcsög már 1000 éve ehhez akar csatlakozni. Nem, nem . Köszi.
szarvas-2
2024. január 22. 11:44
"A könyv elégetése nem válasz a könyvre". (Ray Bradbury) A gerincetört németekkel usai deep state parancsra betiltani-ugyanez. Egyre több német undorodik meg a báboknak használt hazaáruló "vezetőiktől"..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!