Micsoda ötlet: az olasz baloldal is kitalálta, miből épül újra Ukrajna

2024. január 13. 13:47

Mások pénzéből, egészen pontosan az olaszoknál elkobzott orosz vagyonból.

2024. január 13. 13:47

A HírTV arról ír, hogy elkobozná a lefoglalt orosz vagyontárgyakat az olasz baloldal, amely nehezményezi, hogy sokba került az orosz jachtok tárolása, az olasz kormánypártok azonban figyelmeztetnek: 

sok olasz vállalkozó él Oroszországban, akik számára beláthatatlan következményekkel járhatna egy ilyen rendelkezés.

Mint tudjuk, a mediterrán ország partjainál több orosz milliárdos luxusjachtja horgonyoz közel két éve, emellett számos villa is az oroszok tulajdonában van. A baloldali pártok fő érve, hogy 

a vagyontárgyakat az ország törvényei szerint olyan állapotban kell majd visszaadni, mint ahogy lefoglalták,

 írják. A nagy olasz ötlet kínosan hasonlít Kuleba, az ukrán külügyminiszter megfejtésére.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Twitter

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2024. január 14. 12:05
gratulálni lehet a lipcsiknek! ennek is alászaladtak :D fizethetik a méregdrága dokkot és karbantartást... amúgy minek nem buktak be? bárhol is éljenek a világon, annyira kibaszottul ostoba mind, hogy a Szub-Szahara térség is az átlag 70-es IQ-val köröket ver rájuk :D most kezdem megérteni, hogy félmajom migriket intellektuális segítségnek hívják a bal-lib oldalra :D
2024. január 13. 21:18 Szerkesztve
Rájöttek a számlazárolásokkal, hogy az rohadt nagy hiba volt, csak egyszer lehetett eljátszani, ki fogja alakítani a maga pénzforgalmi rendszerét az ellenoldal. Ha most még a vagyontárgyakhoz is hozzápiszkálnak, az felhívás keringőre nem csak az orosz, de gyakorlatilag a világ összes, nem a nyugat seggéből lógó országnak, hogy "törvényesen" ki lehet sajátítani mindent, ha összerúgják velük a port. Kitett értéke pedig az USA-nak is csilliárd van a világban szanaszét.
SzaboGeza
2024. január 13. 15:54
Na annak sok jót nem jósolok!!! Ha az Oroszok vagyonát így el lehet kobozni, egy DEMOKRATIKUS BANKRENDSZERBEN, akkor ki lesz a következő célpont???!!!! És ki fogja ezek után bankban tartani a pénzét????!!!!!:)
P_F_Juli
2024. január 13. 15:17
"elkobozná a lefoglalt orosz vagyontárgyakat az olasz baloldal, az olasz kormánypártok figyelmeztetnek: sok olasz vállalkozó él Oroszországban, akik számára beláthatatlan következményekkel járhatna egy ilyen rendelkezés." Ez eléggé kétélű fegyver. Igaz, hogy költséggel jár e vagyontárgyak fenntartása, de a tulajdonos nem használhatja. Nem orosz közemberek vagyontárgyairól van szó, de ez vissza is üthet. Orosz területen a nyugati befektetők is rosszul járhatnak. Putyin jelezte, ha a nyugat lefoglalja a vagyonukat, az orosz is ezt fogja tenni az Oroszországban befektetett nyugati tőkével. Tehát az arány 1:1 Az ukrán romeltakarítás az oroszokra fog hárulni, talán az ukrán oligarhák vagyon is azonosan felhasználható lehetne. A nyugat főként az európai hozzájárulásokat szeretné felhasználni, hogy az nyugati érdeket (elsősorban USA) erősítsen. Az USA takarodjon Európából, nélkülük kell eldönteni miként valósuljon meg a helyreállítás - ott élő emberek érdekében, és nem a nyugat javára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!