Itt az újabb iráni csapás – most egy pakisztáni dzsihadista szervezet bázisait lőtték

2024. január 16. 22:22

A pakisztáni külügyi tárca közleményben erősítette meg a támadás tényét.

2024. január 16. 22:22

Drón- és rakétacsapásokat mért Irán a szomszédos Pakisztánban a Dzsais al-Adl dzsihadista szervezet két fontos bázisára – jelentette kedd este a Tasnim iráni hírügynökség a Telegramon

Az Irán és az Egyesült Államok által is terrorszervezetnek tekintett, szunnita militánsokból álló Dzsais al-Adl korábban több délkelet-iráni merénylet elkövetőjeként is jelentkezett. A szélsőséges csoport az iráni Szisztán-Beludzsisztán tartomány függetlenségéért küzd. Azon a területen az emberek többsége az iszlám szunnita ágát követi, miközben Irán a síita iszlám központja

A pakisztáni külügyi tárca közleményt tett közzé, amelyben megerősítette a támadás tényét. 

Az iszlámábádi vezetés a pakisztáni légtér indokolatlan megsértésének nevezte a támadást, amelynek két gyermek esett áldozatul és három ember megsebesült.

„Pakisztán szuverenitásának megsértése teljességgel elfogadhatatlan és súlyos következményekhez vezethet” – olvasható az állásfoglalásban.

Hétfő éjszaka izraeli kémközpontokat lőttek

Irán hétfőn éjszaka az észak-iraki kurd régió székhelyén, Erbílben lévő izraeli „kémközpontokat” lőtte rakétákkal, amelyek az amerikai konzulátus közelében csapódtak be. Irán ezenkívül az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető célpontokat is támadott Szíria északi részén.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: ASIF HASSAN / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. január 17. 07:16
Ez most jó vagy rossz???
salmonella
2024. január 17. 06:54
Csak így tovább!
remi
2024. január 17. 06:11
Még az a szerencse, hogy a 40 éven keresztül szénné szankciózott perzsák nem tudnak fegyvert gyártani, se drónokat, se rakétákat se semmi ilyesmit, most képzeljétek el ha netán tudnának ilyesmit gyártani. De a szankciók majd pont a ruszkikat fogják megtérdeltetni, akik (nem kis részben a perzsák 40 évi tapasztalatai alapján) éveken keresztül készültek a szankcióesőre.
Spiritmonger
2024. január 17. 04:12
Irán rázogatja a pofonfát. Majd leesik valami onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!