Győzelem: elmarad a brüsszeli változtatás, ami a B-kategóriás jogsisokat büntette volna

2024. január 11. 11:37

A változtatás mindent felforgatott volna, de lesöpörték az asztalról.

2024. január 11. 11:37
null

A Mandiner is beszámolt arról a brüsszeli zöld javaslatról, amelynek értelmében két kategóriára bontanák a B kategóriás jogosítványt. Eszerint a B mellett bevezetésre kerülne a B+ jogosítvány is, akik pedig csak az előbbit szereznék meg, számos korlátozásra számíthatnának. Például 110 km/h lenne a maximális megengedett sebesség az autópályákon és a vezethető gépjárművek súlykorlátozása 1,8 tonna lenne. Az 1,8 és 3,5 tonna súly közötti gépjárművek vezetéséhez a javaslat szerint külön B+ jogosítvány megszerzése lenne kötelező.

Novemberben a Magyar Autóklub levélben fordult a szakbizottság magyar EP-képviselőihez és az FIA-val (Nemzetközi Automobil Szövetség) együtt kérte a B+ kategória bevezetésére vonatkozó javaslat elutasítását, mert az komoly anyagi és gyakorlati terhet róna a lakosságra, az autóval dolgozókra, sőt a környezetvédelmi célkitűzéseket is akadályozná.

A Vezess.hu arról számol be: 

az EU Tanácsa által elfogadott javaslatba végül nem került be a B+ kategória bevezetése. 

A tanács megtartotta a bizottság javaslatának általános irányvonalát, de számos változtatást is tett.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Pénzjegynyomda.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 11. 12:22
AZ EUT SZAREMBEREK IRÁNYITJÁK.
betyarPhD
2024. január 11. 12:04
Örülhet a démosz, az aktuális nonszensz intézkedést nem nyomják le a torkán. Az összes többiről pedig nem szólnak majd ; )
gyzoltan-2
2024. január 11. 11:48
"Győzelem: elmarad a brüsszeli változtatás, ami a B-kategóriás jogsisokat büntette volna" Ez a címadás a közös szegénységi bizonyítványunk! A tiétek, mert adtátok, a miénk, hogy eltűrjük az igénytelenségünk okán..! Ilyen ováció még akkor sem indokolt, ha történetesen a cionista Brüsszel a teljes járandóságunkat kifizette volna..! Igazán tapsra méltó, ki megáll a piros-lámpa jelzésre?!
Vasalo
2024. január 11. 11:43
Végre egy jo hirecske Brüsszelböl. Ilyen az amikor egy elefánt bolhát szül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!