Zöld javaslattal rukkolt elő Brüsszel, a B-kategóriás jogsisokat büntetnék vele

2023. szeptember 19. 10:25

„Meggyőződésem, hogy az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, és nem újabbnál újabb adminisztratív és pénzügyi terhek kivetése” – reagált a tervre a Fidesz EP-képviselője.

2023. szeptember 19. 10:25
null

Két kategóriára bontaná a B kategóriás jogosítványt egy új brüsszeli javaslat. Eszerint a B mellett bevezetésre kerülne a B+ jogosítvány is, akik pedig csak azelőbbi szereznék meg, számos korlátozásra számíthatnának. 

Például 110 km/h maximális megengedett sebesség az autópályákon és a vezethető gépjárművek 1,8 tonnás súlykorlátozása. Az 1,8 és 3,5 tonna súly közötti gépjárművek vezetéséhez a javaslat szerint külön B+ jogosítvány megszerzése lenne kötelező. Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottságában hétfőn megvitatott a vezetői engedélyekre vonatkozó szakbizottsági jelentéstervezetet nem támogatja a Fidesz vajdasági EP-képviselője, Deli Andor.

A politikus szerint a javaslat európai polgárok számára újabb pénzügyi terhet jelentene a jogszabályok egyszerűsítése helyett.

„Meggyőződésem, hogy az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, és nem újabbnál újabb adminisztratív és pénzügyi terhek kivetése” – szögezte le Deli Andor az Infostarthoz eljuttatott közleményében.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik