Fehéroroszország megfenyegette az egész nyugati világot

2024. január 21. 20:42

„Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni” – közölte a vezérkari illetékes.

2024. január 21. 20:42

Fehéroroszország a szövetségesei elleni támadást az új katonai doktrína értelmében úgy fogja értékelni, mint saját területe elleni agressziót – jelentette ki vasárnap Arcjom Butorin, a fehérorosz vezérkar információs-elemző részlegének vezetője az SZTV helyi hírtelevízió műsorában.

Bármely velünk szövetséges állam elleni támadást a Fehérorosz Köztársaság elleni támadásnak fogunk minősíteni”

– ismertette a vezérkari illetékes. Butorin szerint az új katonai doktrínában külön fejezetben foglalják össze a szövetségesekkel, ideértve a nemzetközi szervezetek keretében kötött és ratifikált nemzetközi megállapodásokból fakadó rendelkezéseket.

„A katonai doktrínában átfogó jelleggel összesítjük ezeket, viszonyunkat ahhoz, hogy miként tekintünk szövetségesi kapcsolatainkra stratégiai partnereinkkel” – tette hozzá.

Butorin közölte, hogy ebben a fejezetben rögzítik majd alapjait annak is, hogy Fehéroroszország miként viszonyul a biztonsági kérdésekkel foglalkozó nemzetközi szervezetek – így az ENSZ vagy a több szovjet utódállamot tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) - égisze alatt végzett békefenntartó tevékenységhez.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEI GAPON / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 24. 01:21
Hű,de komoly…😂😂😂
lajajakab11
2024. január 23. 18:24
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Theorba
2024. január 22. 16:55
Dübörgünk, dübörgünk . . .
2024. január 22. 16:42 Szerkesztve
@falcatus-2: “ A Baráti Kapcsolatok Nyilatkozata alapján joga volt a Krímnek elszakadni, segítséget kérni Oroszországtól, sőt Oroszországnak pedig kötelessége volt segítséget nyújtani.” Te hány éves vagy kisfiam? Nincsen olyan érzésed, hogy kimaradt itt egy-két dolog a jogászkodásodból? Ha komolyan vennéd magad, akkor azért nagyon meglepődnél, amikor kijelenteném és megszavaznám hogy holnaptól a házam és a telkem önálló állam. És amikor a DÖBRÖGI ezért reklamál, neadjisten rendőrt küld, akkor felhívom Brüsszelt, hogy jöjjenek hadsereggel a döbrögi ellen. Hiszen az még kötelező is, megmondta ezt a híres neves nemzetközi jogász, FALCATUS-2. A másik lehetőség persze az, hogy FACATUS-2 egy idióta. Szerinted melyik, Jóember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!