Eldöntötte Dél-Korea: eztán nem esznek kutyát

2024. január 09. 09:19

A szigorú szabályozás révén a kutyahús forgalmazásért és az értékesítésért akár három év letöltendő börtönbüntetés is járhat.

2024. január 09. 09:19
null

Ahogy korábban megírtuk, 2023 áprilisában a dél-koreai kormánypárt (PPP) benyújtott egy kutyák és macskák vágását és húsuk forgalmazását tiltó törvénytervezetet.

Hosszas társadalmi vitát követően, kedden a dél-koreai parlament végül elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja ezt a tevékenységet, ezzel véget vetve a kutyahús fogyasztásának hagyományos, mégis ellentmondásos gyakorlatának – írta meg a CNN.

A lap szerint változás hátterében az állhat, hogy az utóbbi évtizedek gyors iparosodása során megváltoztak a társadalmi szokások, így a kutyaevéssel kapcsolatos attitűd is.  A fejlett gazdaságú országok közül így már csak Kínában esznek kutyahúst.

Az új törvény megtiltja a kutyák alapanyagaiból készült vagy feldolgozott élelmiszerek forgalmazását és értékesítését. 

A törvényjavaslat értelmében a kutyavágásért és annak értékesítéséért mostantól akár három év börtönbüntetéssel vagy akár 30 millió koreai won (kb. 7,8 millió forint) pénzbírsággal is számolhat az elkövető.

Bárki, aki étkezési célból tenyészt kutyákat, vagy tudatosan szerez be, szállít, tárol kutyákból készült élelmiszereket, bár alacsonyabb mértékben, de szintén bírsággal és börtönbüntetéssel számolhat.

***

Nyitókép: Chung Sung-Jun/Getty Images

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. január 09. 16:51
Ennek örülök! és remélem, hogy én sem ettem anno!
Gasztronauta
2024. január 09. 15:54
Békát és csigát se?
Autofocus
2024. január 09. 15:27
Végre Bodrival biztonságban sétálhatunk el a koreai étterem előtt.
survivor
2024. január 09. 14:11
snfbvksan Nem túl gazdaságos a ragadozók fogyasztása. A növényevők kevesebb energiát pazarolnak. Szekundér konzumens > 10 X es energia mint primér konzumens Egyél algát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!