Dermesztő adat: megduplázta (!) támogatottságát a szélsőségesen magyarellenes román párt

2024. január 19. 09:50

A magyarellenes párt vezetője, George Simion pedig Erdélybe költözne.

2024. január 19. 09:50
George Simion

George Simion nevű román embertársunkról már több-ízben írtunk a Mandineren. Ő volt az, aki kihúzta a gyufát Klaus Iohannis elnöknél, mivel a pártjának szimpatizánsai előszeretettel vonulnak fel a párt logójával díszített román zászlókkal.

Ezt is ajánljuk a témában

Ő az, akit a román parlamentben ülő képviselőtársai a „hitvány” jelzővel illetik, de szintén ő az, aki fenyegetőzéssel akarja bejuttatni Romániát a Schengeni övezetbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Nos, a legfrissebb hír a politikus házatájáról az, hogy „minimum megduplázta támogatottságát a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a 2020-as parlamenti választásokhoz képest, s minden jel szerint a George Simion vezette párt lesz a meghatározó szereplője az idei kampányoknak is”. A Maszol arról számolt be, hogy 

Simion, az úzvölgyi magyarellenes randalírozás egykori főszereplője Erdélybe költözik. 

„Egyre inkább jelen vagyok Kolozsváron és Kolozs megyében, és szeretnék aktívan részt venni az önök megyéjének társadalmi és politikai életében, amely remélem, hamarosan az én megyém lesz” – fogalmazott az AUR vezetője.

A felmérések szerint jelenleg 18-22 százalékos népszerűségnek örvendenek Simionék, de egyes elemzők ennél jobb AUR-eredményt is elképzelhetőnek tartanak a júniusi európai parlamenti választásokon. Sőt, abban is egyetértenek, hogy

az idei választási „szuperév” Romániában mindenképpen az AUR-ról fog szólni.

Nyitókép: George Simion Facebook-oldala

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bf109g14
2024. január 19. 11:42
Még szerencse, hogy ott nincs probléma a jogállammal, és a szélsőségek sem erősödnek. Szélsőséges az, aki bevándorlóellenes, nem támogatja az lmbtq mozgalmakat, és antiszemi... izé, ezt most pontosan nem tudom, mi az aktuális elvárás. Aki gyűlöli a magyarokat vagy más nemzeti kisebbségeket, történelmet hamisít, és szélsőségesen nacionalista, az tök rendben van. Nemcsak romániában, de a spanyoloknál is, lásd Katalónia. Ukrajnáról már nem is beszélve, az egy demokratikus, korrupciómentes mintaállam, ami a szabadságunkért küzd. Nyilván, egy határon túli magyarra nagyobb veszélyt jelent a ruszki, mint a helyi náci párt. Az AUR támogatottsága talán összefügg azzal, hogy egy kutatás szerint (hogy ne a tepsisrácokat linkeljem: https://azonnali.hu/cikk/20210509_a-romanoknak-majdnem-ketharmada-attol-tart-hogy-magyarorszag-elszakitja-erdelyt-de-vajon-igaz-e-ez ) a románok rettegnek Erdély elvesztésétől. Rossz a lelkiismeretük...
konfucius
2024. január 19. 11:27
Erőszakos, eltökélt, és van egy célja is: gyűlöl valakit. Ez adja az erejét.
rocktoberi-2
2024. január 19. 10:02
Bezzegrománia…..Milyen ország az ahol az ilyen férgek tényezők lehetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!