Románia törvénybe foglalta: mindenkinek kötelező tisztelni a zászlót!

2024. január 10. 15:55

Az új törvény megszegőit 10 és 20 ezer lej közötti pénzbírsággal is sújthatja az igazságszolgáltatás.

2024. január 10. 15:55

Kihirdette hétfőn Klaus Iohannis elnök azt a decemberben elfogadott törvényt, amely előírja, hogy minden állampolgár köteles tisztelni a román zászlót, illetve himnuszt, és ezeket a nemzeti szimbólumokat semmilyen módon nem szabad meggyalázni – írja a Főtér.

A lap kiemelte, hogy például az is a nemzeti lobogó meggyalázásának számít, ha valaki a megengedettől eltérő feliratokat, szimbólumokat rak rá.

A törvény valószínűleg a Románok Egyesüléséért Szövetségnek (AUR) címzett törvényhozói fricska, George Simion szélsőséges pártjának szimpatizánsai ugyanis előszeretettel vonulnak fel a párt logójával díszített román zászlókkal.

A továbbiakban azonban jobb, ha átgondolják ezt a szokásukat, az új törvény megszegőit ugyanis 10 és 20 ezer lej közötti pénzbírsággal is sújthatja az igazságszolgáltatás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz Pitykéz
2024. január 14. 07:38
Melyik zászlót? A Magyart?
Uztu
2024. január 11. 12:42
Bezuwgrománia
Andriska07
2024. január 10. 23:27
A magam részéről nem bánnám, ha a magyar zászlóra rákerülne a magyar címer is. 8-10 éve volt szó erről ha jól emlékszem, de sajnos elakadt a dolog. (de természetesen a Nagy-Magyarországi címerrel is kiegyezek)
Antifleto
2024. január 10. 21:43
Bocs de okádnom kell ha meglátom azt az ízléstelen három össze nem illő színből álló förtelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!