„Végül is mindannyian románok vagyunk” – magyarul kampányol a román nacionalista párt

2024. január 09. 13:22

Az AUR több millió példányszámban osztott szét kétnyelvű zsebnaptárt és szórólapot.

2024. január 09. 13:22

Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) kétnyelvű jókívánságait szállította ki a posta több székelyföldi településen. Zsebnaptárt és szórólapot kaptak az érintettek, amiben gondosan bejelölték a választási dátumokat – írja a Transtelex.

„Végül is mindannyian románok vagyunk, mert ez a mi országunk” – áll magyarul a szórólapon.

Eddig annyit lehet tudni, hogy az EP-választásra június 9-én fog sor kerülni. A lap arról ír, hogy „az új évre már Kolozsváron is megkaptuk a párt kedveskedését, amiből többek között

megtudtuk, hogy »2024 – végre – a románok éve lesz«”.

Kiderült, hogy a több millió példányszámban (5,7 millió példányig tudnak elszámolni a különböző kiadásokat) kiadott zsebnaptárak a felirat szerint novemberben készültek az Athos Tipografia nyomdájában, de a július óta kampányoló AUR ehhez képest meglepően keveset számolt el ebben a kategóriában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JOE KLAMAR / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palinka-0
2024. január 10. 09:51
Éljen soká Nagyrománia! A Tisza folyótól a Fekete tengerig.
Töki
2024. január 09. 21:40
Amennyiben magyarul lett írva, nincs miről beszélni, mi a tartalma, mivel a román kutyák írni se tudnak! Tehát! Lehet tovább haladni, a'la vizslát! :)))))
pragmatika
2024. január 09. 18:22
@Cillei-Ulrich "Az emberiség őshazája Románia." Ja. És már 4 milliárd éve ott élnek Erdélyben . Sőt, az első egysejtűek is tőlük származnak. Mondjuk ez igazolható. Az agyukban még mindig 1 sejt van.
seneca6
2024. január 09. 18:14
Ez egy ócska kampányszöveg. Ilyen kellene: "Nézd meg, szőrös-e a talpad! Ha igen, román vagy!" Vagy valami hasonló, ami lelkesíti a román nemzetet, akarom mondani román foglalkozást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!