Üzent Európának a vezető román politikus: „Nem mi vagyunk a szegény rokonok! A schengeni megaláztatásért meg fogtok fizetni”

2023. október 26. 09:19

Fenyegetőzik George Simion, miközben decemberben lesz az EU-s szavazás országa Schengen-tagságáról.

2023. október 26. 09:19
null

Üzenjük Európának: nem mi vagyunk a szegény rokonok! Nem vagyunk másodrangú polgárok. A schengeni megaláztatásért drágán meg fogtok fizetni”jelentette ki pártja hétfői rendezvényén George Simion AUR-elnök Iasi-ban.

A soviniszta politikus arra reagált, hogy országát  egyes nyugat-európai országok – például Ausztria – tovább előszobáztatják a belső határok nélküli Európába való beengedés kapujában. 

Az EU 27-ek közül egyedül Románia és Bulgária nem tagjai a közel harminc éve működő schengeni övezetnek, miközben olyan országok is társult tagsággal rendelkeznek, mint Norvégia, Svájc vagy Izland. A balkániakat beengedni nem akaró nyugati országok korrupcióra, és nem megfelelő határvédelemre hivatkoznak.

Tizenegy európai uniós ország akarja módosítani vagy felfüggeszteni az uniós államok közötti szabad átjárási megállapodást. A schengeni térség fontos szereplői, Olaszországtól Belgiumig és Hollandiáig, azt akarják, hogy ezt a megállapodást felülvizsgálják.

Akkor miért a schengeni megaláztatás, miért kellett, hogy az egykori birodalmi fővárosok eltapossanak bennünket,

és Brüsszelből, Berlinből vagy Párizsból senki sem reagál?” – kérdezte dühödten Simion a moldvai nagyvárosban, ahol az AUR EP-választon induló jelöltjeit – kétszáz főt – mutatták be a nagyközönségnek.

Kérdés, mennyire válik be a fenyegetőzés, hiszen decemberben a spanyol elnökség tervei szerint már szavaznának a románok beengedéséről.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2023. október 26. 17:04
Titeket tapostak el? Erdelyt megkaptatok az arulásért! Mire ti oda belephettek,mi kilepünk,és ti max bulgáriaba mehettek szabadon! Jó reggelt seggnyalo áruló nemzet!
Bitrex®
2023. október 26. 11:12
George Simion, a román Maigret felügyelő?
Ergit
2023. október 26. 11:10
A bolgárok és az oroszok kb 300 éven át nagy barátságban éltek, mert a bolgárokat 300 éves török megszállástól az oroszok szabadították fel, úgy, hogy nem foglalták el az országot, nem úgy mint a Habsburgok hazánkat. Gondolom ez az USA egyes embereinek nem tetszett, ezért szétrombolták ezt a 300 éves barátságot és persze a bolgárokat ellenünk is fordították.
Ergit
2023. október 26. 11:05
8-10 millió román már nyugaton dolgozik, él.... Már lassan nincs román Romániában. Elfogynak.... Akkor meg minek a schengeni csatlakozás, ráadásul visszaállítják ezeken a határokon is az ellenőrzést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!