Brit katonai szakértő: Putyin bevetheti a harcászati atomfegyvert

2024. január 11. 15:16

Katasztrofális következményekre figyelmeztet a korábbi parancsnok.

2024. január 11. 15:16
null

Egyáltalán nem tartja kizártnak Hamish de Bretton-Gordon, az első brit harckocsizó ezred korábbi parancsnoka , hogy Putyin a végén beveti a harcászati atomfegyvert, vagy akár azt, hogy vegyi, vagy biológiai eszközzel mér csapást Ukrajnára – írja a Telegraph. Márpedig ennek apokaliptikus következményei lennének.

A brit szakértő kiemeli: 

a Kreml egyáltalán nem gondolja úgy, hogy állóháború alakult ki. 

Moszkvában megy a dobpergés, hogy döntő fordulatot kell elérni a csatatéren. Hamish de Bretton-Gordon szerint aki csak egy kicsit is ért a dolgokhoz, az látja:

esélye nincs, hogy leállna az orosz nyomulás Nyugat felé. 

Ezért itt az idő felébredni, és maximális támogatást kell nyújtani Kijevnek.

Ezzel szemben a Nyugat hátrál ki a viszályból. Lehet azonban, hogy az elnöknek rövidesen sikert kell felmutatnia, mert jön a választás, és bár nincs igazi riválisa, de sokaknak eszébe juthat az urnáknál a Prigozsin-féle puccs, illetve a rengeteg katona halott.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

 

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsiga
2024. január 12. 14:40
Csak egy brit...
Martell 2
2024. január 12. 01:47
Még egy brit tudós.
figyelő4322
2024. január 11. 22:08
Hamish de Bretton-Gordon, ez a brit tiszt neve. "Nomen est omen..." - így szól a római mondás. Ha ez igaz valakire is, akkor erre a brit katonára igaz! Az még érdekesebb, hogy pont magyarul van értelme, hiszen Hamis a Hamish... Bolondságot beszél.
Tuners
2024. január 11. 22:03
Hú bazz, a Brit az külön faj, betett ezeknek nagyon az a párezer év beltenyészet. Ezzel a konfliktussal kapcsolatban középső nevük “denial” lehetne, még a tagadás szakaszában vannak, brit sajtó külön kis sziget a nemzetközi sajtón belül, ide még nem jutott el hogy az ukiknak is volt azért -némi- veszteségük. Csak hát az a fránya szabad internetelérés. Várom már mikor tiltják be 😀
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!