Az ukránok bemondták az all int: ennyi pénzt akarnak 2024-ben

2024. január 04. 09:57

Volodimir Zelenszkij elnök egyik legfontosabb bizalmasa szerint Kijevnek legalább 37 milliárd dollárra lesz szüksége 2024-ben ahhoz, hogy Ukrajna ne váljon fizetésképtelenné.

2024. január 04. 09:57

Ukrajnának 2024-ben 37 milliárd dollárra van szüksége – jelentette be Volodimir Zelenszkij fő bizalmasa, Denisz Smihal miniszterelnök a Corriere della Sera nyomtatott verziójának tudósítása alapján. A cikk szerint Kijevnek két fő feladata van: a légvédelem további erősítése, és mindenekelőtt a szövetségesek pénzügyi támogatásának kiharcolása, máskülönben az ország fizetésképtelenné válhat.

A legfrissebb adatok alapján tavaly augusztus és október között az Ukrajnának szánt segélyek közel 90 százalékkal csökkentek 2022 azonos időszakához képest.

Az olaszok „természetesen" arra is felhívták a figyelmet, hogy Orbán Viktor nem támogatta Ukrajna 50 milliárd eurós segélycsomagját az Európai Bizottság által tervezett formában, de azt is megjegyzik, hogy eközben több európai országban és az Egyesült Államokban is egyre megosztottabbak a politikusok és a lakosság a finanszírozás jövőjével kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Jim Watson

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. január 22. 15:27
Csókolom, ez ilyen vetkőzős póker? ...és Zselé vitte a nejét is? Mert akkor tényleg összekalapozhat pár millió dollárt. (Bár ahogy a liberális oldalt ismerem nekik ez már túl öreg, ők a friss husit szeretik, vén szarjankók!)
adrás
2024. január 22. 10:56
Ez a Fodor nevű majom soha nem volt normális!
I feel the earth move under my feet
2024. január 22. 09:55
A jövő szavára hallgatva én azt tartanám üdvözítőnek, ha az EU örökhitelt venne fel a Soros Művek koordinációja mellett és minden pénzünket az ukrán-zsidó maffia támogatására fordítanánk az elkövetkező 6 generáció alatt..
MrStokes
2024. január 22. 09:25
A maffia állam sokba kerül az EU adófizetőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!