„Az ő országa sokkal nyugatibb, mint a miénk" – Orbán Viktort akarják kancellárnak a németek

2024. január 11. 08:49

Ismét Magyarországot és Orbán Viktort védték a Welt olvasói, akik hosszasan dicsérték a magyar kormányfő politikáját, valamint megtalálták a közös pontot a baloldali liberálisokban, és még a lengyelországi botrányról is kifejtették a véleményüket.

2024. január 11. 08:49

„Zavar, amikor arról kell olvasnom, hogy Orbán Viktor egy jobboldali démon. Sorozatban négyszer választották meg, és a magyarok is szabadon szavazhattak. Voltak alternatíváik, de fontos volt számukra a hazájuk. Orbán Viktor országa sokkal nyugatibb, mint a miénk, erről a múlt héten is meggyőződhettünk. Amíg Berlinben bűnözők százai tomboltak, Budapesten békésen ünnepelték az újévet. Nem szabad egy működő Magyarországot kritizálni csak azért, mert Orbán nem baloldali" – ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások lepték el a Welt brüsszeli tudósítójának véleménycikkét, amelyben azt fejtegeti, hogy az Európai Unió kormányfőinek nagyon gyorsan meg kell állapodniuk az uniós csúcshivatalokról, nehogy a végén Orbán Viktor vegye át ideiglenesen az Európai Tanács vezetését.

A német kancellárt Orbán Viktorra cserélnék

Sokan amiatt kritizálják a szerzőt, hogy véleménye szerint az „elitnek" gyorsan mutyiznia kellene a választások után, és finoman szólva sem tartják demokratikusnak azt a forgatókönyvet, amely alapján a többségnek csalhat annak érdekében, hogy Magyarország ne kapja meg azokat a jogokat, amik megilletik a soros elnöksége alatt.

„Tehát Orbán Viktort áljátékkal kell távol tartani, ahogyan Donald Trump jelöltségét is bírósági úton akadályoznák meg, és az AfD-t is hátráltatni próbálják. A baloldali liberálisokban van egy közös pont: nem demokratikusak" – írja egy kommentelő. Más azt kérdezi, miért tartják újra és újra kiszámíthatatlannak Orbán Viktort, pedig egyetlen uniós ország kormányfője sem nyilatkozik világosabban: Magyarország az első, az illegális migrációt meg kell előzni, megtagadja a migránsok befogadását, erősíti a családokat.

Azonnal lecserélném Olaf Scholz kancellárt rá

– szögezte le a Welt olvasója. Egyébként nem ez az első eset, hogy az oldal követői egyértelműen kiállnak Magyarország mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

Többen is azt írták, hogy Orbán Viktorban jobban bíznak, mint az összes többi uniós kormányfőben együttvéve, és támogatják, hogy vegye át a Tanács irányítását. Akad, aki azt emelte ki, hogy a magyar miniszterelnök ügyét másodlagosnak tartja, mert nem ő okozta a káoszt, és szerinte az a legfontosabb, hogy Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ne kapjon többé semmiféle pozíciót, és állítsák bíróság elé.

A lengyel botránnyal most már nem foglalkoznak

Az egyik hozzászóló csak nevetni tud, mert az uniós elit attól tart, hogy a népre hallgató politikus kerül hatalomra, más pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy inkább azzal kellene foglalkozni, Donald Tusk mit művel Lengyelországban. Szerinte eddig minden héten írt a Welt a súlyos lengyel törvénysértésekről és a média elnyomásáról, most pedig hallgat arról, hogy lábbal tiporják az alkotmányt, és továbbra is csak Orbán Viktor kritizálására futja.

Orbán Viktorról még semmi jót nem olvastam a Welten. Az előfizetők számából kiderül, meddig tűrik ezt az olvasók, az én türelmem már a végéhez közeledik

– jelentette ki az egyik kommentelő.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2024. január 11. 17:00 Szerkesztve
A NEMZETBEN A LÉNYEG ! Ha ehhez párosul egy ilyen ravasz államfő, mint amilyen Orbán Viktor, akkor az országból BIRODALOM lesz.
auditorium
2024. január 11. 13:25
Sok német elismeri OV képességét és bátorságát, de nem merik hangoztatni, főleg ha fontos állásban vannak. Ha netán kiállnának mellette, egyből lenáciznák őket és vége a karrierjüknek. Ha külföndön vannak és németül tudó idegenekkel beszélgetnek és 1-2 pohár sör v. bor után, előjön igazi énjük, akárcsak a 6O-7O-es években a Balatonon az Osszik és Wessik találkozásakor magyar házigazdákkal. Sie haben die Nase voll.
Pelso j.
2024. január 11. 12:03
"– szögezte le a Welt olvasója." .........::))))))))
masikhozzaszolo
2024. január 11. 11:47
Akár tudok németül, akár nem, ez mindenképp rossz fordítás. OrbánRA cserélné a kancellárt. Nem Olaf Scholz kancellárra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!