Európa már megint retteghet Orbán Viktortól, a földrész „neveletlen gyermekétől”

2024. január 11. 07:29

Egyre nagyobb a pánik Brüsszelben a közelgő magyar elnökség miatt.

2024. január 11. 07:29
null

A Welt tudósítója szerint az európai uniós elitnek sürgősen lépnie kellene a hamarosan megüresedő Tanács elnöki szék kapcsán, különben Orbán Viktor hamar le fog csapni a kínálkozó a lehetőségre. 

A lap szerint elnöki tisztségekért való alkudozás a választások után, júniusban veszi majd kezdetét, és félő hogy éppen a „kiszámíthatatlan magyar vezető”  lesz a tárgyalások mozgatórugója. Azonban a tagállamok vezetői ezt most még megakadályozhatják. Ha ezt elmulasztják, azzal megkockáztatják a későbbi káoszt, a tétlenség pedig további súrlódásokat okozhat.

„Félelem és reszketés Brüsszelben”

A Welt brüsszeli tudósítója, Christoph B. Schiltz úgy érzi, hogy ismételten felbukkanhat az a félelem a kontinensen, hogy mi fog történni, ha Orbán Viktor, az illiberális demokrácia hirdetője olyan lehetőséghez jut, mint az elnöki tisztség. 

A politikust Európa „neveletlen gyermekének” tarja.

A lap szerint Charles Michel döntése egyértelműen azt sugallja, hogy a lehetőségek nagyobbak, mint a kockázatok. A Tanács, együttműködve a Parlamenttel, végre bebizonyíthatná, hogy képes néhány héten belül dönteni a legfelsőbb pozíciókról.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jean Catuffe / Getty Images

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. január 11. 09:51
Annyi okos, széles látókörű liberális és mégis így félnek? Annyian vannak, többnyire Soros zsoldjában állnak, agyonfizetettek, emberek millióinak a sorsáról döntenek és mégis így reszket a gatyájuk? Szoknyájuk? Brave people.
Kormánypárti2
2024. január 11. 08:46
Kurva szar érzés amikor a bűnözői körben megjelenik egyetlen tisztességes egyenes ember. ;-)
voltospultos-2
2024. január 11. 08:30
Az átlag amerikai két magyart ismert eddig összesen. Az egyik Lugosi Béla, akiről köztudott, hogy Drakula néven vért szívott egy távoli helyen és erről dokumentumfilm is készült. A másik Gábor Zsazsa. Most pedig egy újabb magyar horrorfigurával lesznek kénytelenek megismerkedni: Mr Orbánnal. Ő – a CNN és a New York Times szerint – a legrémesebb fasiszta autokráciát építette ki, és most arra készül, hogy az egész világot igájába hajtsa. Tervének végrehajtásában ördögi ravaszsággal jár el. Mindenkit megtévesztve nem tart fenn Gestapót, senkit sem vitet el, választásokat rendez és emeli a béreket. Országában még haladó újságírókat is csak akkor vernek, ha részegen randalíroznak a gyorsétteremben. És akkor se nagyon.
Dixtroy
2024. január 11. 08:29
Neveletlen gyermekről csattogtatja a protkóját az alzheimeres nagypapi. Nem baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!