Charles Michel nem hátrál: „Meg kell egyezni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Ukrajnával”

2023. december 13. 18:24

Az Európai Tanács elnöke szerint fontos, hogy megkezdjük a tárgyalásokat Ukrajnával, és „még közelebb hozzuk az országot európai családunkhoz”.

2023. december 13. 18:24

Az uniós tagállamoknak bele kell egyezniük abba, hogy az Európai Unió megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, valamint meg kell állapodniuk arról, hogy hosszú távú stabilitása érdekében az EU 50 milliárd eurót biztosítson az országnak – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán az uniós csúcstalálkozóra szóló, a tagállami vezetőknek küldött meghívólevelében. Az interneten is közzétett meghívólevelében Michel kiemelte: a tagállami vezetőknek

bátor és jelentős” döntéseket kell hozniuk Ukrajna uniós csatlakozásáról, 

az ország katonai, politikai és pénzügyi támogatásáról, miközben dolgozniuk kell azon, hogy az Európai Unió készen álljon az új tagok felvételére.

Ezt is ajánljuk a témában

 „Teljesítenünk kell az Ukrajnával  kapcsolatos kötelezettségvállalásainkat. Bele kell egyeznünk abba, hogy megkezdjük a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, ezáltal megadjuk a szükséges jelzést, és még közelebb hozzuk az országot európai családunkhoz” – fogalmazott a tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke, majd kiemelte: közös erőre és elszántságra, valamint a helyes döntések meghozatalához szükséges bátorságra van szükség. 

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a magyar miniszterelnök szerint azonban a csatlakozás tönkretenné az európai gazdákat, tönkretenné az EU költségvetését, korrupciót és állandó háborús veszélyt honosítana meg Európában. 

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: ALEXIS AUBIN / AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 14. 09:47
Egyezz meg, ha kell. Jogodban áll. A másiknak meg jogában áll nem megegyezni veled. Azért itt is leírnám, mert a nernyik gecik mindig elfelejtik, hogy ezt a patkányt is megszavazta a vétótlan köpcös geci, ursulával, tuskkal, borellel, jurovával és a többi mocskos antimagyar komisszárgecivel együtt. Szóval egyétek csak vidám pofával, amit a csicska köpcös geci sütögetett nektek!
Nasi12
2023. december 13. 23:40
Sztem nem ukrajnával kell megegyezni, hanem az európai választóitokkal. Azok zavarhatnak el, nem a zenebohócotok.
luisbathhelena
2023. december 13. 23:07
bátor és jelentős döntés Mi bátrabb? Együtt bégetni a vágóhídra vonuló nyájjal vagy feltenni a kérdést: hova is megyünk??????
egonsamu
2023. december 13. 22:43
Ukrajna csatlakozási tanácskozását akkor lehet megkezdeni, ha Magyarország a minden neki járó kohéziós pénzt megkapta és Kárpátalján magyar lesz a hivatalos nyelv. Becslésem szerint néhány évvel a "klimasemlegesség" elérése után. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!