„Kezdődik!” – Orbán Viktor videóval üzent az Ukrajna uniós csatlakozását szorgalmazóknak

2023. december 13. 18:07

A kormányfő szerint a magyar álláspont világos.

2023. december 13. 18:07
null

„Indul az EU-csúcs. Találkozó az Európai Tanács elnökével. Az álláspontunk világos: nem támogatjuk Ukrajna gyors uniós csatlakozását!” – írta hivatalos közösségi oldalán Orbán Viktor, ahol egy közös képet is posztolt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével. A kormányfő egy rövid videót is közzétett, amelyben a következőket mondja: 

Át akarják rajtunk nyomni, hogy Ukrajnával minnél hamarabb kezdjük meg a tárgyalásokat. 

(...) Szerintünk Ukrajna csatlakozása katasztrófális következményekkel járna Magyarország, de az egész Európai Unió számára is”  – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a csatlakozás tönkretenné az európai gazdákat, tönkretenné az EU költségvetését, korrupciót és állandó háborús veszélyt honosítana meg Európában. 

Charles Michel az uniós csúcstalálkozóra szóló, a tagállami vezetőknek küldött meghívólevelében úgy fogalmazott: „Az uniós tagállamoknak bele kell egyezniük abba, hogy az Európai Unió megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, valamint meg kell állapodniuk arról, hogy hosszú távú stabilitása érdekében az EU 50 milliárd eurót biztosítson az országnak.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. december 14. 09:12
Brüsszelből húzzanak haza a tengerentúli ügynökök! Mi az, hogy KELL?????????????????????????????????????? Semmit sem kell, amit nem akarunk! Hogy Washington megint háborút építget Európában az két hasonszőrű világháború után MEGENGEDHETETLEN! Ha ezt megcsinálják nélkülünk, elkezdhetünk készülni a HUXITRA. Nincs szükségünk gazdasági derékba törésre! TRAGIKUS LESZ, HA LEGALÁBB 5 TAGÁLLAM NEM ÁLL MELLÉNK. Ausztria és Szlovákia kevés lesz. Kellene Lengyelország és még kettő.
bodrigyuri
2023. december 13. 23:32
https://kuruc.info/r/2/268034/ https://kuruc.info/r/2/268041/
fatman
2023. december 13. 22:59
a nagy büdös lófaszba kell beleegyeznünk! azért mert kurva CIA-s tartótiszted ezt mondta neked, te kopasz fasz???
civilina-2
2023. december 13. 22:21
Ukrajna csak egy eszköz az USA számára. Itt arra megy ki a játék, hogy az EU-ból egy nádi poszátát csináljanak, aki nem győzi etetni a debella és falánk kakukkfiókáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!