Árnyékkormányfő lesz Mateusz Morawiecki

2024. január 03. 18:06

A balliberálisok szerint a Jog és Igazságosság beletörődött a vereségbe.

2024. január 03. 18:06

Árnyékkormányt hoz létre a Lengyelországban a jobboldali ellenzék – írta meg az elemi.hu. A testületet a korábbi miniszterelnök, Mateusz Morawiecki vezeti majd, mellette helyet kap még többek között Aniel Obajtek (a PGNiG energiakonszern volt vezetője), Waldemar Buda (volt fejlesztési és technológiai miniszter) és Piotr Müller (kormányzati sajtótitkár) is.

 Az árnyékkormány létrehozásával a lengyel ellenzék célja az, hogy ne kerüljenek „politikai vákuumba” az eddig fontos közfunkciókat betöltő személyek,

így védenék meg őket a frakcióharcoktól. 

A nemrég hatalomra került balliberális PO, amelyet Donald Tusk vezet, úgy értékelte a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság Párt (PiS) döntését, hogy a korábbi kormánypárt beletörődött a verségébe, ami a párt szerint „jó jel”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Az Európai Unió ma már csak egy kirekesztő, balliberális szekta. Ráadásul még az ezeréves lengyel-magyar barátságba is belerondítanak.

***

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. január 07. 16:50
Reméljük, hamarosan új választás lesz!
véna
2024. január 03. 20:55
A lengyelek 4 éve eldobtak minket mint a taknyos papírzsebkendőt a szaros ukrajnáért cserébe, így jártatok idióták, gyengék vagytok, feladtátok végül lehúztátok magatokat a klotyón.
concrete
2024. január 03. 20:20 Szerkesztve
Publius Decius Mus - concrete 2024. január 03. 20:01 Minek írsz ide, ha nem is érted miről van szó?“ Hát megjött végre a nemzet esze :)
II.baljoska61
2024. január 03. 20:08
Tusk balliberális. Aha. 🤣🤣🤣🤣🤣 Tudtok még szánalmasabbak lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!