A Nyugat mégis átengedhet ukrán területeket Oroszországnak – állítja egy szakértő a Daily Express cikkében

2024. január 06. 11:53

Owen Matthews szerint az amerikai döntéshozók kezdik felismerni, hogy bármilyen békemegállapodásnak fontos eleme lenne Ukrajna felosztása.

2024. január 06. 11:53

Az amerikai törvényhozók „kezdik felismerni”, hogy Ukrajnát úgy kell felosztani, hogy Oroszország legalább az általa megszállt területek egy részét elveszi – állítja egy szakértő a Daily Express szerint. A portálon emlékeztetnek: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban következetesen kijelentette, hogy 

Ukrajna addig nem hagyja abba a harcot, amíg vissza nem veszi Oroszországtól az összes területét, beleértve a Krímet is.

Ennek érdekében Kijev nagymértékben támaszkodott a nyugati katonai és diplomáciai támogatásra a háborúban, de úgy tűnik, hogy az USA Zelenszkij kívánsága ellenére is léphet, mivel Putyin nem mutatja a lassítás jeleit a harci fronton.

Egyre jobban fókuszba kerül a béke

Owen Matthews Oroszország-szakértő a Spectator TV-nek elmondta, hogy a figyelem lassan arra irányul, hogy

hogyan lehetne helyreállítani a békét Nyugat-Európában.

„Tűzszünetről beszélünk, nem pedig békeszerződésről. Putyin a jelentések szerint az Egyesült Államoknak küldött üzeneteket a tűzszünet lehetőségéről. Ezt azért tartom hihetőnek, mert lehetővé teszi Putyinnak, hogy egy olyan helyzetet teremtsen, amelynek vége Ukrajna esetleges felosztása lehet. Ami igazán újdonság, hogy az amerikai döntéshozók kezdik felismerni, hogy bármilyen tűzszünet vagy békemegállapodás egyik lényeges összetevője Ukrajna felosztása, ami lehetővé teszi Putyinnak, hogy megtartsa az általa elfoglalt részt” – hangsúlyozta a szakértő.

Nyitókép: Drew Angerer / Getty Images

 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Iref
2024. január 07. 09:46
A "bejelentés" nem Ukrajna felosztásáról szól! Mint általában a nagyívű politikai bejelentések mögöttes tartalommal bírnak. Az USA felosztást akar, Zelenszkij nem! Az USA kiszáll a finanszírozásból, mert neki az USA a fontos. Kitűnő választási fordulat. Marad két 'főfinanszírozó", Nagy-Britannia és az EU! Ha ez bekövetkezik, akkor hetek kérdése a háború vége. A béke még onnan is messze van.
Boruss Demeter
2024. január 06. 18:44
Némi ukrán területveszteséggel nem fogják megúszni ezt a háborút, lesz ott még más feltétel is, ami alkalmasint jobban fáj majd az USA-nak, pár tízezer km2 Ukrajna
klara1-68
2024. január 06. 17:33
Ki álmodta meg, hogy az oroszok valaha visszaadnának egyetlen métert is a már elfoglalt területekből? Ennyire nem lehetnek idióták a nyugati vezetők! Ukrajna nem volt és úgy tűnik nem is lesz. Mondjuk, én nem szeretném közvetlen szomszédnak a ruszkikat sem, de ők még pár évtizedig lefoglalják magukat gazdaságuk talpra állításával.
tintapaca
2024. január 06. 17:10
Röhej. A nyugat felkínálja az oroszoknak azt, ami máris az övék. Színtiszta idiotizmus. A KGST idején volt egy vicc, a szervezeten belüli osztozkodásról. Az orosz módszer a következő. 1 neked, egy nekem, +1 (kettő )neked, 2 nekem (3), és így tovább. Volt egy másik is amely szerint azt mondja az orosz, ami az enyém, az az enyém. A tiédről tárgyalhatunk. Na mármost, Ukrajna mindig is orosz volt, tehát az övé. a tárgyalás továbbiakban folyhat a Balti-államok, Fingország st.b státusáról. Az oroszok nem akarnak már birodalmat építeni, ott van nekik a szint érintetlen Szibéria, amelyre az angolszász hatalma a Krími háború, vagyis százhetven éve ácsingóznak. De Kín belépésével minden reményük meghalt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!