A lengyel oktatási miniszter eltörölte a házi feladatot

2024. január 22. 10:14

A rendelkezés áprilistól lép érvénybe a lengyel iskolákban.

2024. január 22. 10:14

A lengyel oktatási miniszter betiltotta az országban a házi feladatokat, mivel szerinte a gyerekeknek az iskola után pihenniük kell, nem feladatokat megoldani – írja a Ma7.

A lap arról számolt be, hogy a rendelkezés áprilistól lép érvénybe a lengyel általános iskolákban, erről az oktatási miniszter, Barbara Nowacká személyesen számolt be.

A miniszter asszony annak is hangot adott, hogy a tilalmat később a középiskolákra is kiterjeszthetik.

„Biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva a középiskolákban is megszűnik a házi feladat” – fogalmazott. Meglátása szerint a tanulóknak szabadidejükben, ünnepnapokon és hétvégén pihenniük kell.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabás.N
2024. január 29. 12:26
Idáig nem teli torokból ordították a liberálisok, hogy szakmai alapon, meg a szakemberekkel, meg a szakmai szervezetekkel egyeztetve kell az oktatást folytatni, merthogy egy ország jövője a tanult, képzett fiatalság?! E helyett a miniszterasszony 1 döntéssel elődönti, egy teljesen szakmai dologba mélyen belevágva, hogy mi a jó! Ehja! Ezt a tempót a magfizika csillaga Elena Caucescu is megirigyelhette volna!
mondeos
2024. január 23. 11:41
A házi feladat helyett lesz LMBTQ foglalkozás. Win-win.
uuuuuugacsaka
2024. január 23. 03:27
Miért nem mindjárt az iskolát törölte el Mekk Elek? Akkor elégedetten hátradőlhetne, hogy a hátralévő hivatali idejében már semmivel nem kell foglalkoznia, hisz minden problémát megoldott.
jandor
2024. január 22. 23:12
ökrök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!