Zelenszkij-Orbán találkozóról beszélt az ukrán elnöki hivatal vezetője

2023. december 25. 17:27

Ihor Zsovkváék elkezdték előkészíteni a megbeszélést.

2023. december 25. 17:27
null

Az ukrán elnök kezdeményezte a találkozót, mikor találkozott Orbán Viktorral az új argentin elnök beiktatásán. Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője jelentette be a meghívást december 25-én. Az ukrán Interfax értesülései szerint a két vezető a találkozón számos kérdést megvitat, beleértve a gazdasági kapcsolatokat és a nemzeti kisebbségek helyzetét is.

Zsovkva kijelentette: Ukrajna elfogadta a nemzeti kisebbségekről szóló kerettörvényt az Európai Bizottság ajánlásainak megfelelően, és a Velencei Bizottság kérésére végrehajtotta az ajánlások túlnyomó részét.

Sarkalatos kérdés lehet a nyelvtörvény

Bár más ukrán híroldalak egyelőre nem erősítették meg, hogy a magyar kormányfő elfogadta a meghívást, Zsovkva az interjúban beszélt a találkozó előkészítéséről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban kijelentette, hogy Orbán nem látogat Kijevbe addig, amíg a kárpátaljai magyarokat érintő urán nyelvtörvényt nem módosítják.

Beszélhetünk a gazdaságról, beszélhetünk a szomszédos országok közötti tranzitról. Ezt a látogatást mindenképpen előkészítjük, a diplomáciában nincs jobb a személyes tárgyalásoknál

– mondta az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Tomas Cuesta / Getty Images

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. december 29. 10:20
Nem utazhat Kijevbe. Ha valamit akarnak a szarháziak, akkor jöjjenek ide. A kijevi rezsim nem, hogy nem tudja garantálni Orbán biztonságát, de jó eséllyel közre is működne a likvidálásában, hiszen ez lenne a legegyszerűbb módja a folymataik megolajozásának. Ha egy csöpp esze van, nem megy oda.
tintapaca
2023. december 26. 15:11
Óva intem orbán Viktort za Ukrajnába utazástól! Az ukrán állami vezetésnek már minden mindegy, ezért a legrosszabb akciókra is képes, arról nem beszélve, hogy egy Orbán elleni sikeres merénylet után az uniós vezetők és az USA vezetői is megkönnyebbülnének, miközben krokodil könnyeket ejtenének. Orbán Viktor presztizse , családjának, Magyarországnak és Európa józanabbik részénnek az az érdeke, hogy ne találkozzon Zelenszkijjel, legfeljebb az uniós választások után, és csakis Ukrajnán kívül. Ha Zelenszkij akar valamit - és ő akar -, akkor járuljon Orbán Viktor elébe Budapesten!
cinkegolyó
2023. december 26. 10:17
Hurghadában megtalálták Mohammed Al-Alawi egyiptomi újságíró holttestét, aki Zelenszkij anyósának ötmillió dollárért (460 millió rubelért) történő Vörös-tengerparti villavásárlását vizsgálta. Mohammed Al-Alawi idén augusztus végén tette közzé a Zelenszkij családja által Egyiptomban vásárolt új villával kapcsolatos vizsgálatát. Az újságíró azt állította, hogy birtokában vannak az adásvételi tranzakciót igazoló dokumentumok. A hurghadai rendőrség és rokonok egyetértenek abban, hogy az újságírót ismeretlenek csoportja támadta meg. A rendfenntartók tájékoztatása szerint a testen számos törést és hematómát, valamint zárt fejsérülést találtak. https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/12/megoltek-a-zelenszkij-csalad-korrupcioja-ugyeben-nyomozo-ujsagirot
mai nap
2023. december 26. 05:28
Értsük már meg: Az ukránok aláírása bármilyen szerződésen, törvényen semmiféle jelentőséggel nem bír az ukránok számára. Orbán nem mehet Ukrajnába. Ha beszélgetni akar vele, jöjjönZselé Budapestre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!