Zelenszkij megsértődött? Indok nélkül lemondta a létfontosságú találkozót az amerikai törvényhozókkal

2023. december 06. 06:40

Az amerikai hadianyag-támogatás apadása állhat a gesztus hátterében.

2023. december 06. 06:40

A BBC arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az utolsó pillanatban lemondta kiemelt fontosságú keddi online tájékoztatóját, amit az amerikai törvényhozókkal tartott volna. Kicsivel korábban Andrij Jermak, Zelenszkij kabinetfőnöke bejelentette: 

Amerika további támogatása nélkül rendkívül nagy az ukrán vereség kockázata.

Hozzáteszik: hiába sürgette a Fehér Ház újból Ukrajna további támogatását, az amerikai kongresszus ellenáll. Mint kiderült, még mindig nem jutottak közel egy kompromisszumos megállapodáshoz, amely segítené az ukrán háború finanszírozását.

A Fehér Ház költségvetési ügyekkel foglalkozó vezetője hétfőn közzétett levelében egyenesen az áll, hogy ha a kongresszus nem hagyja jóvá az év vége előtt az Ukrajnának nyújtott további katonai segélyt, az „térdre kényszeríti” az államot az Oroszország elleni harcban, és hogy nem maradt „bűvös pénzalap”, amelyből meríthetne.

Úgy tűnik minden hiába: hétfőn a képviselőház republikánus elnöke, Mike Johnson továbbra is elutasítónak tűnt 

az újabb, több tízmilliárd dolláros többlettámogatással kapcsolatban.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. december 06. 18:48
A stöpszli náci drogos kobold puffog...
Reszelő Aladár
2023. december 06. 18:16
Bakker mi szóltunk, hogy ez lesz. De ha valaki 100% adományokból akar egy háborút vívni Oroszország ellen, az vagy hülye, vagy bátor, vagy nagyon megkenték.
cinkegolyó
2023. december 06. 15:08
Csak nem tartott attól, hogy esetleg el kellett volna számolnia legalább nagy vonalakban arról, hova költötték el, amit eddig kaptak?!
vapepe
2023. december 06. 13:38
Nem ér rá, épp Zaluzsníj kezéből próbálja kicsavarni a homokozólapátot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!