Zelenszkij embere védené a védhetetlent a magyar kisebbség ügyében

2023. december 06. 10:37

Hazugsággal vádolja Orbán Viktor miniszterelnököt Viktor Jelenszkij, a kisebbségeket érintő törvényt megalkotó ukrán politikus, aki jogtalannak tartja, hogy Magyarország erre hivatkozva blokkolná Ukrajna uniós támogatását.

2023. december 06. 10:37

„Orbán Viktor szemérmetlenül hazudik” – jelentette ki a La Repubblicának adott interjújában Viktor Jelenszkij, a magyar kisebbség jogait porba tipró törvényt megalkotó ukrán politikus.

Volodimir Zelenszkij elnök bizalmasa az olasz lapban próbálta megmagyarázni, miért érzi a magyar érvet jogtalannak amellett, hogy az Európai Unió ne támogassa Ukrajnát, amíg érvényben vannak a kisebbségeket érintő törvények.

Jelenszkij azt állítja, hogy a magyar kisebbség védelmet élvez Ukrajnában, és csak négy tantárgyat kell ukránul tanulnia, a többit az anyanyelvén teheti.

A cikk megjegyzi, Emmanuel Macron francia elnök lehet az ukránok utolsó reménye, hogy meggyőzi a magyar kormányt arról, ne blokkolja keleti szomszédjának támogatását és a csatlakozási tárgyalások megkezdését.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ercin Erturk

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. december 06. 20:56
U Kranaben KÖZTERÜLETEK wannak ELNEWEZWE nazik-RÓL?
Reszelő Aladár
2023. december 06. 18:20
Végül is egy formális büntetődandárt is fel lehetne állaítani és elhurcolni minden magyarul megszólalót a frontra golyófogónak, majd ideüzenni, hogy Orbán barátja Putyin gyilkolja a magyarokat. Azaz vagy befogjuk a pofánkat, adunk lóvét és fegyvert, vagy az utolsó tárakat a magyarok kiírtására fogják felhasználni. Nekünk pedig nincs jogunk őket nem támogatni. Egy betűre gondolok, valahol ott az ABC legvégén.
andris-923
2023. december 06. 17:55 Szerkesztve
Emlékszem mikor kitört az ukrán- orosz konfliktus OV azt mondta hogy most stratégiai nyugalomra van szükségünk Mi volt az ukránok válasza erre? A” nyugalmatok majd a sírban lesz” mondták ők most meg mi van? Utolsó reményük Makaroniban van hogy meggyőzzék Orbánt hogy támogassuk őket mert különben összeomlanak Tetszettek volna előbb gondolkodni! Még a Svédek is parkoló pályán vannak ti meg még elég sokáig ott lesztek ha egyáltalán lesz még Ukrajna Ez a magyar érdek !! Ti még nem tudjátok a magyar nem felejt
2023. december 06. 16:11 Szerkesztve
kb. ugyanaz történik a magyarokkal mint az oroszokkal mielőtt Putyin bevonult
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!