Wall Street Journal: le akar vadászni a Moszad minden külföldön bujkáló Hamász vezetőt

2023. december 01. 17:50

A lap értesülései szerint Izrael vezetése elrendelte: a háború után minden olyan Hamász vezetőt likvidálni kell, akik részt vettek október 7. megtervezésében.

2023. december 01. 17:50
null

Az izraeli titkosszolgálatok arra készülnek, hogy a háború után megöljenek minden külföldön tartózkodó Hamász vezetőt  – számolt be a Wall Street Journal. 

Ez a bosszúhadjárat akár éveket is igénybe vehet, azonban az amerikai lap szerint Benjamin Netanjahu parancsára az izraeli kémügynökségek már elkezdtek azon dolgozni, hogyan tudnák levadászni a Libanonban, Törökországban, és Katarban tartózkodó terrorvezetőket. 

Már van tapasztalatuk

Izrael híres a likvidálásokról: az 1972-es müncheni terrortámadást követően éveken át tartó akció keretében vadászta le a sportolóit meggyilkoló Fekete Szeptember tagjait. Korábban feltételezett izraeli ügynökök magukat turistának álcázva öltek meg egy Dohában tartózkodó Hamász vezért, valamint 

nőknek öltözve vadásztak le terroristákat Bejrútban. 

Benjamin Netanjahu november végén egy televíziós beszédben kijelentette: kiadta a parancsot a Moszadnak, hogy keressék meg a Hamász minden vezetőjét. Egyes tisztviselőket meglepett, hogy az izraeli miniszterelnök ezt ilyen nyíltan bejelentette, ugyanakkor Izrael már dolgozik azon, hogy a Gázai övezetben megbújó terroristákat is likvidálja. 

A WSJ cikke megjegyzi: a külföldön végrehajtott célzott likvidálások sérthetik a nemzetközi jogot. A gyakorlatban azonban Izrael és más országok is rendszeresen hajtottak végre ilyen akciókat, vállalva azok következményeit. Az amerikai lap értesülései szerint az izraeli tisztviselők közül voltak, akik már október 7-én azonnal kezdeményezték a külföldön tartózkodó Hamász vezetők likvidálását. A Hamász parancsnokai közül többen Katarban tartózkodnak, ahol Izrael még nem hajtott végre likvidálást. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MAHMOUD ZAYYAT / AFP

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 02. 16:12
Nincs kétségem afelől, hogy az arcátlan aljas zsidók mindent elkövetnek. Remélem eljön a kor, amikor minden moszad vezetőt levadásznak majd a világon.
BAJA
2023. december 02. 14:44
https://youtu.be/LoMmVj_1Xeg?si=Zp56Nf_kXdx-QmTY
miserablo
2023. december 02. 13:41
Helyes.A Hámast támogatókat is ledurrantani.Sorost és 4 gyerekét ,mert ok is az Open Societyben dolgoznak
vérgőz
2023. december 02. 13:36
ez a minimum... mondjuk tenyleg cselekedni kene, nem akaraszni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!