Valamit sejthet Lavrov: szerinte egyesek a Nyugaton azt sugallják, hogy Moszkvának tárgyalnia kellene a békéről Ukrajnában

2023. december 29. 12:45

Az orosz külügyminiszter egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Nyugat lassan megváltoztatja taktikáját és stratégiáját Ukrajnával kapcsolatban.

2023. december 29. 12:45

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön azt mondta, hogy egyesek a Nyugaton azt sugallják, hogy Moszkvának tárgyalnia kellene a békéről Ukrajnában, mert az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek nem sikerült legyőzniük az orosz erőket Ukrajnában – írja a Reuters.

Az orosz külügyminiszter a RIA hírügynökségnek és a Rosszija 24 tévéadónak arról beszélt, hogy

szerinte vannak jelei annak, hogy a Nyugat megváltoztatja taktikáját és stratégiáját Ukrajnával kapcsolatban.

A Politico szerdán már arról írt egy cikket, hogy az Egyesült Államok titokban puhatolózik az ukrán béketárgyalásokról. A hírügynökség emlékeztetett, hogy Moszkva az ukrán terület mintegy 17 százalékát az ellenőrzése alatt tartja, és az idei ukrán ellentámadást követően Ukrajnának nem sikerült jelentős területeket visszaszerezni az orosz erőkkel szemben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: TUNISIAN PRESIDENCY / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. január 25. 21:40
Moszkvának az US-val kellene tárgyalnia az Ukrajnai békéről. Közben Holodomorszkij felszolgálhatja a kávét.
ottoka-0
2023. december 29. 14:57
Lehet velük tárgyalni? Képesek erre?
falcatus-2
2023. december 29. 14:50
Kijev egyetlen egyet sem lőtt le a KH-22-es rakétákból az Északi Katonai Körzet kezdete óta-jelentette ki Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságának tanácsadója. "Az ukrán csapatok nem tudták lelőni a Kijev elleni különleges hadművelet kezdete óta kilőtt 300 orosz KH-22 rakétát. Szavait a "Direct" csatorna idézte a Telegram csatornáján. "Az X-22-es rakéta( ez az orosz elnevezése) 4 ezer kilométeres óránkénti sebességgel repül, többnyire ballisztikus pályán közelíti meg a célt, ezért speciális eszközökre van szükség az elfogásához. Szükségünk van olyan légvédelmi rendszerekre, mint a Patriot, így sem olyan egyszerű ezeket a rakétákat elfogni. Az ellenség több mint 300-at lőtt már ki ezekből a rakétákból. A KH-22 mellett már megvan nekik ennek a rakétának egy modernizált változata is a KH-32. – mondta Ignat. Úújságírói kérdésére, hogy az ukrán légvédelmi rendszerek lelőttek-e már KH-22 és KH-32 rakétát, Ignat nemmel válaszolt.
Akitlosz
2023. december 29. 14:30
Oroszország tárgyalási pozíciói még túl gyengék. Még túl kevés területet foglalt el, még egyik kitűzött célját sem teljesítette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!