Szijjártó Péter üzent Kulebáéknak: Nem engedünk a nyomásgyakorlásnak

2023. december 11. 14:07

Szerinte Ukrajna uniós csatlakozása semmilyen előzetes feltételnek nem felel meg.

2023. december 11. 14:07
null

Szijjártó Péter hétfőn a külügyminiszterek tanácsán vett részt Brüsszelben, az eseményről Facebook-videóban jelentkezett be. A tárcavezető közölte: 

nem engedünk semmilyen zsarolásnak, nyomásgyakorlásnak”.

Az ukránok uniós csatlakozásáról szóló ötletekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez általánosságban egy szabályok mentén történő folyamat, nem pedig egy „szabadgyakorlat”. Ilyen esetben az Európai Unió által szabott feltételeknek kell megfelelni objektíven és hitelesen. Emellett pedig fontosnak mondta azt is, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló javaslat kölcsönösen, mindkét fél számára előnyösek. Ezen feltételekből a tárcavezető szerint semmi nem teljesült. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mi továbbra is az európai és nemzeti érdekek mentén hozzuk meg döntéseinket, és nem engedünk semmilyen nyomásgyakorlásnak, függetlenül attól, hogy az kitől jön, mivel zsarol vagy éppen mivel kecsegtet” 

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter bejelentkezését visszanézheti itt:

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerek-a-perec
2023. december 11. 22:13
ez a takony kakadu előbb-utóbb kihúzza a gyufát a szemtelen viselkedésével!
Antifleto
2023. december 11. 22:03
Hová a nagy sietség Kulabá? Hány éve kérjük visza a kissebségi jogokat? Legalább 8 éve basztok rá!! Tépjetek szépen sorszámot és áljatok be a sorba vannak alkalmasabb jelöltek is előttetek.
lájkbajnok
2023. december 11. 18:45
Kakadu = a Kreml kesztyűbábja.
EX_Terminator
2023. december 11. 17:24
Az csak egy PC kifejezés a zaklatásra... És aki csinálja? ENNEK MEGFELELŐEN LESZ KEZELVE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!