Ukrán sajtóértesülés: a háború kirobbanása óta először találkozhat Szijjártó és Kuleba

2023. december 11. 13:48

Brüsszelben, a Külügyek Tanácsán kerülhet sor a találkozóra a Kyiv Independent szerint.

2023. december 11. 13:48
null

Hétfőn esedékes a Külügyek Tanácsa Brüsszelben, amelyen ukrán sajtóértesülések szerint a külügyminiszter, Dmitro Kuleba találkozhat Szijjártó Péterrel.

Ma találkozni fogok Magyarország külügyminiszterével. Ez lesz az első szemtől szembeni találkozónk a háború kitörése óta. Ez pedig magáért beszél: mi fenntartjuk a párbeszédet”

– idézte a Kyiv Independent Kulebát. 

Mint a lap is megemlíti: a Budapest és Kijev közötti kapcsolat megromlása az ukrán nyelvtörvénynek köszönhető, ám azt is hozzáteszik, hogy Kuleba szerint Ukrajna már megváltoztatta a szabályozását a magyar fél kívánságainak megfelelően. 

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / AFP

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2023. december 11. 18:57
Tommasso. El kellene döntened, hogy az orosz sereg olyan gyenge, hogy az ukik legyőzhetik, vagy olyan erős, hogy el tudja foglalni még Lettországot és a többi volt szocialista országot is. Mert vagy-vagy.
Tommaso
2023. december 11. 16:39
Zubkov csajszi-féle értelmes ellenérv, netán cáfolat? SEMMIIIII?? Akkor ennyi volt.
Tommaso
2023. december 11. 16:38
Üzenem Szijjártó Péternek. Ha Orbanisztán most szeretne belépni, még tárgyalások megkezdésére sem lenne esélye, olyan messza van az ország az EU eszméitől, moráljától, alapelveitől és világszemléletétől. De sebaj! A Varsó nélküli Varsói Szerződés Moszkvai központja tárt karokkal várja, az oroszok 89-es kikergetését már mélyen megbánó Orbánt, és velejéig korrupt, jogállamtipró bandáját.
Tommaso
2023. december 11. 16:37
Az ukránok ugyan visszavonták a magyarokra nézve hátrányos nyelvtörvényt, de Orbanisztánnak ez nem elég. Amig a magyar nem lesz Ukrajna fő hivatalos nyelve, addig a hősi harcukhoz Orbántól egy db kalasnyikovot sem kapnak. A kárpátaljai magyarok is harcoljanak csak puszta kézzel az orosz tankok ellen! EZ ORBÁN NEMZETHY(nek hazudott) POLITIKÁJA!!! A háború kitörése óta az orosz külügyminiszterrer Szijjártó HATSZOR is találkozott, mig az ukránnal egyszer sem. Ez is mutatja az orbán rezsim EURÓPA-ELLENESSÉGÉT. Ugyanis csak Mocca-08 nem tudja, hogy az Orosz Birodalom ismét nyugat felé terjeszkedik ( a gyengébb moccák kedvéért, arra van Európa). Ukrajna csak az első áldozatuk, utána jöhet Moldávia, Lettország és a többi volt-szoc ország. HA NEKEM NEM HISZEL, higgy Putyinnak. Ő nyiltan kimondta, hogy vissza akarja állitani a SZU korábbi befolyási övezetét. R-GO Európa veszélyben, és aki ruszki segget nyal, az áruló. Európa árulója és a magyar nemzeti érdek elárulója is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!