Podoljak interjút adott a Hvg-nek: „Orbán álláspontja Ukrajna-ellenes”

2023. december 20. 14:13

Zelenszkij tanácsadója „nem érti, hogyan lehet valaki úgy az EU-tagja, hogy közben az uniónak ártó viselkedést tanúsít”.

2023. december 20. 14:13

Interjút adott a hvg-nek Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója. Az ukrán tisztviselő az EU-csúcson bekövetkezett magyar vétóról elmondta, „nem érti, hogyan lehet valaki úgy az EU-tagja, hogy közben az uniónak ártó viselkedést tanúsít és a közösséget lejárató nyilatkozatokat tesz”.

Podoljak hozzátette, „a két ország viszonyát azért nem egyetlen ember határozza meg”. Ami a lehetséges ellenlépéseket illeti, arról is beszélt, nem hiszi, hogy „kölcsönös szankciókat kellene hozni és a nyomásgyakorlás lehetőségeit kellene keresni”. Podoljak szerint Zelenszkij keresi a párbeszéd lehetőségeit Orbán Viktorral.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu Agency / AFP 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jolo55
2023. december 25. 19:14
Rohadt bunkó ukrán tetü!
2023. december 24. 10:53 Szerkesztve
Igen Podoljak, ezért nem lehet Ukrajna tag 2099 előtt. A Renew frakció meg valóban probléma, de hát ez az EU belügye, seközöd. Vagy ott a lengyel külügyminiszter ukrajnai útja. Meglehetősen provokatív.
Osztap_Bender
2023. december 24. 10:17
Vajon milyen alapon pofázhat bele egy seggfej ukrán haramia a gittegylet unió ügyeibe, akinek hazája nem is tagja (és várhatóan soha nem is lesz) annak?
Hill
2023. december 21. 11:43
Ó, te hohol fasztszopó.. Hogy létezhet az, hogy ti mondjátok meg mindenkinek, hogy mit csináljon. Hát ki a fasznak képzelitek magatokat???? Közötök nincs az Unióhoz, mégis tövig nyalja a picsátokat. Érdekes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!