Orbán Viktorról álmodoznak a franciák, a magyar Asterixről, aki „visszaadta az aprót”

2023. december 18. 10:54

A Boulevard Voltaire véleménycikkének szerzője azt reméli, egyszer a francia elnök is olyan határozott lesz az Európai Unióban, mint Orbán Viktor, aki megingathatatlanul és ravaszul védi hazája érdekeit.

2023. december 18. 10:54

„Orbán Viktor fityiszt mutatott az Európai Uniónak. Mi csak álmodhatunk arról, hogy egy napon a francia elnök is ezt fogja tenni” – írja a Boulevard Voltaire a brüsszeli EU-csúcs összefoglalásaként.

Philippe Kerlouan szerint nincs abban semmi meglepő, hogy az Európai Bizottság alkut kötött a magyar miniszterelnökkel, bár a kormányfő ritkán enged Brüsszel pénzügyi nyomásának.

„A Bizottság sem szerzett meglepetést: állandó pénzügyi zsarolást gyakorol az irányelveit nem tisztelő uniós tagállamokkal szemben” – szögezte le a szerző. Hozzátette,

Orbán Viktor nem egy angyal, hanem a magyar Asterix: megingathatatlan és ravasz, a maga módján ellenálló, aki a hazája érdekeit védi.

Kerlouan úgy véli, azzal, hogy nem vétózta Ukrajna EU-csatlakozásának távoli jövőképét, nem tett mást, csak „visszaadta az aprót”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. december 23. 14:29
Melonit is megfenyegették és Ficót is nehogy országa érdekét merészelje az USA és vazallusa érdekei elé helyezni.
alexandrosz-2
2023. december 18. 20:16
Annyira megingathatatlan volt a vétótlan köpcös geci csicska, hogy megszavazta a 12. szankciós csomagot, majd amikor szóltak neki, kitakarodott a teremből, míg nélküle dönthettek azok, akik kizavarták onnan. Nem kicsi bukás ez. IS.
files32
2023. december 18. 17:44
Orbán Viktorról álmodoznak a francia férfiak, akik arabok
polárüveg
2023. december 18. 15:43
Tisztelt faramuci 11:25! Önnek igaza van, lehet hibáztatni a francia népet, ám az igazsághoz tartoznak az alábbiak: Ahogy a bukott miniszter Gyurcsányból miniszterelnök lehetett hirtelen, hasonlóan Macron bukott miniszterként alapított nagy hirtelen egy pártot, mely csodák csodájára a bukott minisztert az elnöki székbe röpítette egy villanás alatt. Azután a Biden megválasztásánál felszínre került beavatkozásokból a széles körben használt szavazatszámláló szoftver az egyik legalkalmasabb a szavazás titkos megváltoztatására. A budapesti önkormányzati választásokból pedig azt is megtanulhattuk, hogy a Google és a Facebook szinte szavazónkénti választási térképet tud előre adni, melyre az átjelentkezésekkel fel lehet választás előtt készülni. És ezek csak a nyilvánosságra került módszerek. Szóval a szavazókra hatás és a szavazásra hatás, befolyásolás az csúcsra van járatva minden választásnál, franciánál is. Tisztelettel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!