Migránsokat hívott az új lengyel vezetés a varsói parlamentbe

2023. december 23. 09:18

A fő ötletgazda a két éve még Márki-Zay Péterrel tárgyaló Szymon Holownia volt.

2023. december 23. 09:18
null

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a PiS félelme azzal kapcsolatban, hogy a Kaczynski által német ügynöknek nevezett Donald Tusk egykori Néppárt-elnök vezetésével visszatérő ellenzéki összefogás az Európai Unió fősodorjának politikáját fogja képviselni – gesztusokban és intézkedésekben egyaránt.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy hete Agnieszka Dziemianowicz-Bąk családügyi miniszter borzolta a kedélyeket, amikor blaszfémikus pólóval fejezte ki: gyökeresen új irány jön Lengyelországban. A minisztert a nyugat-európai gesztusok másolásában követte a házelnök is: Szymon Holownia (aki két éve még Márki-Zay Péterrel tárgyalt - a szerk.) a Refugees Welcome Poland, a Knowledge to Power és a Welcome Home programok menekültügyi tapasztalatokkal rendelkező embereit hívta meg a Szejmbe, egy karácsonyi találkozóra.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Mi pedig eleget tettünk a meghívásnak. A házelnökkel való meghitt találkozón Maryami Tádzsikisztánból, a Wiedza do Potęgi nevelési program résztvevője, valamint Piotrek Lengyelországból, az Ocalenie Alapítvány kuratóriumának elnöke képviselt bennünket. A házelnök egy sálat kapott a KABAK által készített limitált kiadású #allrefugeeswelcome sorozatunkból. Reméljük, hogy viselni fogja” – számol be büszkén a közösségi oldalán a szervezet.

A rendezvényen a fotók tanúsága szerint a hivatásos szereplők mellett menekültek is részt vettek. 

Soha életemben nem gondoltam volna a fehérorosz-lengyel határon lévő erdőben, hogy egyszer meghívnak a lengyel Szejmbe. Hogy a külön meghívottak között leszek” – idézi egyiküket az oldal.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gregusgabor
2023. december 27. 15:47
Az előző kormányuk védte a határaikat az odaszállított migránsoktól, a mostani meg keblére öleli őket?!?!? Akkor most ki- kivel van????
vandor-58
2023. december 24. 08:04
Ezek nem normálisak, Franciaországban is vannak ilyenek a parlamentben ott azért nyelnek, de a legtöbbjűkről meg sem mondják hogy az, mert odaszűletett szőke kék szemű francia neve van és híthű muzulmán, most a lengyelek is elkővetik ugyanazt a hibát.
tikkadt-szocske
2023. december 24. 08:02
Csak reménykedem, hogy van köztük legalább egy latens homokos is.
alexandrosz-2
2023. december 23. 21:33
Helyes! Pusztuljanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!