Kaczynski: Tusk egy német ügynök

2023. december 13. 12:57

Erősen indul az új ciklus a lengyel parlamentben.

2023. december 13. 12:57
null

Két nappal azután, hogy az október 15-i választások után két hónnappal ismét Lengyelország miniszterelnökévé választották, a hatalmát vesztő kormánypárt vezetője német ügynöknek nevezte Donald Tuskot.

Ezt is ajánljuk a témában

Jaroslaw Kaczynski a Szejmben tartott, rövid, alig 2 perces felszólalásában a németek ügynökének nevezte az Európa Tanács volt elnökét. 

A megjegyzés alapja az lehet, hogy a német CDU által dominált elnöki tisztségét is betöltő Tusk győzelméért mindent elkövetett a globalista és brüsszeli elit, arra pedig bizonyítékok is vannak, hogy a Soros-féle hálózat beavatkozott a lengyel választásokba – jegyzi meg a hírről szintén beszámoló Origo.

A megjegyzés hátteréhez tartozik még, hogy hétfői megválasztását követő parlamenti beszédében Tusk Kaczynskihez fordulva szemére vetette: a lengyel közszolgálati televízióban az előző hónapokban naponta hallotta a Tusk menjen Berlinbe megfogalmazásokat. A megválasztott kormányfő beszédében két nagyapja emlékét is felidézte, akik – mint mondta – lengyelek voltak, és a második világháború során koncentrációs lágerekbe kerültek. Ezzel Tusk az egyik nagyapjának második világháborús szerepéről szóló, régebben a sajtóban is megjelent véleményekre utalt. Tusk szülei ugyanis a második világháború előtt Danzig Szabad Város lakosai voltak. Nagyapját, Józef Tuskot a háború alatt német állampolgárként besorozták a német hadseregbe, ahol a családi megemlékezések és a német források szerint 1944 augusztusától októberéig szolgált. 1944 novemberében a nyugati lengyel erőkhöz csatlakozott.

Tusk felszólalására reagálva Jaroslaw Kaczynski a parlamenti szószékre lépve kijelentette: „Nem tudom, kik voltak az ön nagyapái, de egyet tudok: ön egy német ügynök, egyszerűen egy német ügynök”. Kaczynski szavaira reagálva, a szejm ülését vezető Szymon Holownia házelnök kijelentette: „Furcsák az ilyen sértő szavak ebben a pillanatban, egy ilyen napon, Kaczynski úr!”.

(MTI, Mandiner)

Nyitókép: képernyőmentés
 

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 14. 17:23
A lengyelek egy ideje meg vannak zakkanva, ezért kapták ezt a szemetet. Majd most jön sírás, de maguknak köszönjék meg!
Bájron
2023. december 14. 15:53
Gazember,,,
Lajoss
2023. december 14. 08:16
Savanyú a szőlő ennek a hatalmát vesztett demens vénembernek.
paperfellow
2023. december 14. 05:01
Nem német, hanem egy atlantita. Mint a bajnai, meg a gyurcsány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!