A lengyel parlament Donald Tuskot választotta meg kormányfőnek

2023. december 11. 19:23

A 460 fős szejmben 248 képviselő szavazott Tusk jelöltségére, 201-en ellene voksoltak.

2023. december 11. 19:23
null

A lengyel parlamenti alsóház (szejm) Donald Tuskot, az október 15-i parlamenti választásokon többségbe került koalíció jelöltjét választotta meg kormányfőnek. A 460 fős szejmben 248 képviselő szavazott Tusk jelöltségére, 201-en ellene voksoltak, senki sem tartózkodott, 10-en nem voltak jelen. Támogatta Tuskot a négy frakcióból álló többségi parlamenti tömb, ezen belül a Polgári Koalíció (KO) összes képviselője.

Ezt is ajánljuk a témában

A szejm hétfő délután nem szavazott bizalmat a Mateusz Morawiecki vezette, november végén beiktatott kormánynak. A KO-t vezető Polgári Platform (PO) elnöke, Donald Tusk kedden mutatja be kormányát, és programbeszédet mond, majd aznap róla és a kormányáról bizalmi szavazás is várható. Az új kabinetet az államfő szerdán iktatja be.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Niytókép: JANEK SKARZYNSKI /AFP
 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KuntaKinte
2023. december 13. 16:24
Reciproci Franci, hiába höhöörészel. Itt a patás kormányoz kétharmaddal, a Tusk féle ellenzéki viszketegség a legjobb és legolcsóbb kampányhátszél neki az EU-s választásokig. Még a notorikusan kiábrándult fideszesek is gyorsan visszaábrándulnak, ha a nyugati multik bábja belendül. Tuggyuk, te úgyis a bojlerre szavazol, mer' a nagyapja kötötte rád a kék nyakkendőt. Máig jól áll, kisdobos.
KuntaKinte
2023. december 13. 16:15
Most akkor ez van soron.
orwell-1985
2023. december 12. 10:10
Kedves Lengyelek, ezt választottátok. Mire észbekaptok máris bejött a gender ideológia, betépett traszvesztiták az óvodákban és az iskolákban nevelik a gyerkeiteket amelyben aberált agymosással kinyírják a nemi identitásukat és nem szólhattok hozzá mert homofóbként eljárást indítanak ellenetek, kirúgnak a munkahelyedről. jöhet a liberális diktatúra (valójában proletárdiktatúra csak átnevezve). jöhetnek a multikulti migránsgettók. sorosék páros lábbal rúgják be magukat az NGO-k leple alatt az igazságszolgáltatásba, az oktatásba, törvényhozásba és még csak a jó Isten tudja hova nem. átveszik az országotok feletti irányítást amelyet átadnak a multinacionális monstrumkorporációknak. jöhet a politikai korrektség (amely valójában cenzúra) a woke stb. az országotokat brutálissan eladósítják a következő 100évre és csak pislogtok és magatokban dörmögtök, hogy hát én nem erre szavaztam. a Magyarellenes gyűlölet meg magától értetődik a médiában. hát akkor kedves Lengyelek, Isten veled józan ész
jooeee
2023. december 12. 07:57
Vége a lengyelek függetlenségének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik