„Hamarosan indul a repülőgépünk, természetesen be fogunk szállni” – így utazott tárgyalni Márki-Zay

2021. december 03. 10:11

A baloldal miniszterelnök-jelöltje már fellépne az európai politika porondjára.

2021. december 03. 10:11
null

Márki-Zay Péter és tanácsadója, Kész Zoltán elutazott Varsóba tárgyalni „jó néhány emberrel”. A hódmezővásárhelyi polgármester itt azonnal átadta a szót tanácsadójának, hiszen ő szervezte le a találkozókat. „No, hát elsősorban, ööö, a mai nap találkozunk Bog, ö, Simon, aaa, mmm... Hirtelen akartam mondani... Holowniával, aki a 2020-as elnökválasztáson is indult Lengyelországban”. A tanácsadó azt elfejeltette megemlíteni, hogy bár indult az elnökválasztáson, de

Szymon Holownia az első fordulóban harmadik lett a négy indulóból, így tovább sem jutott a második fordulóba.

„Utána, aaa, varsói főpolgármesterrel találkozunk” – folytatta mondandóját Kész Zoltán. Kifejtette, hogy találkozni fognak majd Radosław Sikorskival, a volt lengyel külügyminiszterrel, akinek a külügyminiszteri megbízatása még 2014-ben járt le. Utána, pedig Donald Tuskkal tárgyalnak, mesélte a kamerának a tanácsadó. Mint ismeretes, ezen a találkozón kiderült, hogy Márki-Zay Péter belépne az Európai Néppártba.

Annyi a bökkenő, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjének pártja egyelőre nincs, ennek ellenére a hódmezővásárhelyi polgármester már fellépne az európai politika porondjára.

„Putyinozás” után repülőre szálltak

A videó második felében nemes egyszerűséggel leputyinbérencezik az európai politika több jobboldali képviselőjét. „A Putyin-bérenc Salvini, a Putyin-bérenc Orbán, Le Pen, az FP, az AFD” – sorolta fel Kész azokat, akik szerinte keletre mennek, s akiknél nem a demokratikus értékek a mérvadóak. 

A baloldali miniszerelnök-jelölt gyorsan visszavette a szót, elhadarta, hogy mennyire jobboldali a politikája, majd megkoronázván a videót kijelentette: 

Hamarosan indul a repülőgépünk, természetesen be fogunk szállni”.

***

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. január 03. 21:56
Mindenki emlékszik a dk ballibsik előválasztásra , ki legyen miniszterjelölt . Márkit szavazták be jelöltnek , Gyurcsánynét második helyre , mert a guruló dollárok már akkor a ballibsikhez gurultak . Márki vitte el balhét Gyurcsányné helyett . Mert azé Gyurcsány-Gyurcsányné mindig vigyáz érintetlen maradjanak . Ha Gyurcsánynét beszavazzák első helyre miniszter jelöltnek akkor a dollárok hozzá gurulnak érkeznek . Ez volt a háttér titok a guruló dollárokkal kapcsolatosan. Márki vitte a balhét hogy Gyurcsánynéra az árnyék ne vetüljön két Gyurcsány nevű mindig tisztának látszanak , közben tőlük származik a terv és minden más balhé.
Burg_kastL71-C
2024. január 03. 21:54
A fotó beszédes és egyben felejthetetlen is. Nem lehet röhögés nélkül megállni. Államférfi jelöltek, ... a kicsi elég zilált. Régen ilyen volt a motoros táviratos postás, mikor levette az izzadt fejéről az alumínium kiskörösi bukósisakot.
lacika-985
2024. január 03. 21:28
Macskajaj ... Mennek és tárgyalnak mind olyan embernek nem nevezhető génhibás parazitával akik semmi máshoz nem értenek mint a lopáshoz . Lehet tanulni akarnak ? Pedig a pondró makizay származása voltán veleszületett adottsága a lopás/ hazudozás . Hamár a cimbalmazás nem ment neki ...
Tarhonya
2022. március 31. 12:07
Lolka és Bolka... Ti nem vagytok normálisak Monkey-Xar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!