Márki-Zay Péter belépne az Európai Néppártba

2021. december 02. 15:02

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének pártja egyelőre nincs, de az európai politikai porondra lépne.

2021. december 02. 15:02
null

Csatlakozni akar a vezető európai konzervatív pártcsaládhoz, az Európai Néppárthoz (EPP) az a párt, amelynek megalakításán Márki-Zay Péter dolgozik – derült ki azon a varsói sajtótájékoztatón, amelyet a magyarországi ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje tartott csütörtökön Donald Tuskkal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, a lengyelországi ellenzéki Polgári Platform (PO) elnökével.

Márki-Zay Péter korábban egy interjúban beszélt arról, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom ugyan nem alakul párttá, de még a 2022. áprilisi magyarországi parlamenti választás előtt létrejöhet egy kereszténydemokrata politikai alakulat a Pálinkás József fémjelezte Új Világ Néppártból, a Gémesi György-féle Új Kezdetből.

Nyitókép: Facebook

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. december 05. 18:21
Bruhaha! 2024-ben, ha addigra lesz pártja ennek a gyökérnek, kb. 1-2 képviselőt küldhetnének a 21-ből. Persze ha még lesz egyáltalán EP, EU.
NTLLK
2021. december 03. 16:41
Aranyos lesz, ahogy üldögél köztük, - egymaga.
masikhozzaszolo
2021. december 03. 10:22
Nincs hálózat.(?) Láttam olyan filmet, ahol a főhős, hol a levegőben, hol a vizen jár. Minden lépésnél, mikor a semmibe lép, hopp odakerekedik egy oszlop, vagy valami szilárdtest. Ez az a film. Se nem európai képviselő, se pártja, se uniós oligarcha, se nem Soros rokona (na, most elbizonytalanodtam, ez itt kérdőjel), lehet, hogy reggel ő ágyazott be Ursulánál.
youngboy
2021. december 02. 23:52
Igen, az EPP-ba, abba a szemétbe való vagy Makizaj a Wéber meg Tusk balliberális főmajmok mellé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!