Nógrádi György: Nyilvánvaló, hogy Ukrajna ezt a háborút nem nyerheti meg

2023. december 30. 14:11

A biztonságpolitikai szakértő szerint egy globális hatalom állampolgárait nem volt jó ötlet legyilkolni.

2023. december 30. 14:11

Ma az ukrán társadalom nem mondhatja el a véleményét, mindenben Zelenszkij diktál – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ATV Start műsorában. A szakértő szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy az ukrán politikai és katonai vezetés szembekerült egymással. És az is egyértelmű, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút.

A vereséget viszont rendkívül nehéz lesz megmagyarázni az ország társadalmának, azt is elmondta, hogy az ukrán politikai elit „hülyére kereste magát”.

Nógrádi György hozzátette, hogy egyértelmű, a konfliktus legnagyobb vesztese Európa.

Azt is kiemelte, hogy a háborút Oroszország kezdte, de Ukrajna provokálta ki azzal, hogy

az ukránok rengeteg orosz gyilkoltak le a Donbászban.” 

Megjegyezte, hogy egy „globális játékos állampolgárait legyilkolni az álmoskönyv szerint nem a legjobb ötlet.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőkép

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. január 01. 13:34
Ez az ú.n. "Ukrajna Európa legerősebb hadserege" c. csasztuska az első éhenhalásig tarthat. Anno a dél-vietnámi hadsereg volt a harmadik... És hát ugye... Ja, és a népakarat le van szarva. Hogy a krími és a donbaszi oroszok mit akarnak, az mellékes. Hörögjetek soros-csicskák, jó látni...
koronaszepe
2024. január 01. 11:17
Nem véletlen egybeesés, hogy Németh Sándor egy hónappal korábban Moszkvában járt, és találkozott Margarita Simonyannal, az állami tulajdonban levő propagandacsatorna, a Russia Today (RT) általános igazgatójával. A Russia Today a Kreml érdekeit szolgáló orosz dezinformációs propagandagépezet zászlóshajója. Simonyan a Russia Today stratégiai szerepét úgy határozta meg, hogy „ugyanolyan szerepet tölt be, mint a védelmi minisztérium”. Szerinte „az RT küldetése az információk és a kommunikáció olyan célokra történő felhasználása, amelyeket hagyományosan a katonai erők szoktak kezelni”. A Russia Today nem média, hanem hadsereg.
koronaszepe
2024. január 01. 11:16
Az Ultragáz csatorna sztáremberei a két "oroszos", Nógrádi és Georg Spöttle. No comment... Németh Sándor a Hit gyüli vezető lelkésze mindenkit szeretettel üdvözöl Moszkvából... https://nepszava.us/wp-content/uploads/2021/03/nemeth-sandor-rjakovszkij-Putyin-3.jpg https://nepszava.us/wp-content/uploads/2021/03/nemeth-sandor-rjakovszkij-2.jpg „Vége az objektív, független újságírásnak, be kell szállni az ideológiai háborúba. A toll fegyver. Jobb az értékvédő diktatúra, mint az értékvesztett demokrácia. Ki kell kísérletezni az agresszív újságírást. A tízparancsolat alapján kell írni, nem szabad ateistákat pozitívan bemutatni. Ha kell, fejvadászatot kell végezni, infókat gyűjteni emberekről, majd a megfelelő időben lehozni, akár hangulatot kelteni valaki ellen.”
koronaszepe
2024. január 01. 11:08
Kamu szöveg, hogy az oroszokat érdekelné a kisebbségvédelem, ezt nem én mondom, hanem Robert C Castel. És igaza van. Az orosz most érzett elég erőt magában ahhoz - most látta kellőképpen gyengének a nyugatot -, hogy lejátssza a Szovjetunió szétesését, megszerezze a stratégiailag fontos Krímet, hogy véglegesen meghúzza a kelet és a nyugat közötti határvonalat. Meddig tart a Russzkij mir, és honnan kezdődik a szabad világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!