Negyedmilliárd dolláros csomag: itt van az USA karácsonyi ajándéka Ukrajnának

2023. december 28. 07:24

Az amerikai védelmi minisztérium szerint a biztonsági támogatás okos befektetés nemzetbiztonságukba.

2023. december 28. 07:24
null

Az Egyesült Államok akár 250 millió dollár értékben fegyvereket és felszereléseket, köztük légvédelmi lőszereket és tüzérségi lőszereket biztosít Ukrajnának – írta meg a Guardian.

A fegyvercsomag Stinger légvédelmi rakétákat, további Himars lőszert, javelin és AT-4 páncéltörő rendszereket, valamint tüzérségi és kézifegyveres lőszert tartalmaz. Ez a Biden-kormányzat 54. haditechnikai eszközkiutalása Ukrajnának 2021 augusztusa óta.

Az amerikai védelmi minisztérium (DoD) közleményében azt írta: „Ezek az eszközök Ukrajna legsürgetőbb szükségleteit fogják támogatni, hogy erői képesek legyenek megvédeni szuverenitásukat és függetlenségüket. Az USA vezető szerepe alapvető fontosságú a jelenleg Ukrajnát támogató mintegy 50 szövetséges és partner koalíciós erőfeszítéseinek fenntartásához. 

Az Ukrajnának nyújtott biztonsági támogatás okos befektetés nemzetbiztonságunkba”.

Az Ukrajnának nyújtott további amerikai katonai segélyről szóló hírek azt követően érkeztek, hogy Joe Biden december elején újabb 200 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be, miközben aggodalmak merültek fel, hogy a háború patthelyzetbe jutott, és a republikánusok egyre inkább ellenzik a 61 milliárd dolláros támogatás megújítását.

A Capitol Hillen az elmúlt hónapokban egyre hangosabbak lettek az Ukrajna további pénzügyi támogatásának kritikusai, köztük olyan magas rangú republikánusok, akik a megállapodás feltételeként ragaszkodtak ahhoz, hogy a Fehér Ház engedményeket tegyen a határbiztonság terén.

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2023. december 28. 11:47
Nem is kell a pénzt elutalni, mehet közvetlenül az amerikai fegyvergyártók zsebébe. 2-3 napra, esetleg 1 hétre elég lesz talán, attól függően, hogy mekkora részét lopják el és adják el a hoholok harmadik félnek.
Mich99
2023. december 28. 11:39
Negyedmilliárd...?! De hiszen Bidé HATVAN milliárdot ígért...! Persze Washingtonban is vannak tolvajok, azokat is kell etetni...
lájkbajnok
2023. december 28. 10:47
Orbán megszívta (megint).
goldie-2
2023. december 28. 10:36
Okos befektetés a zsebetek számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!