Moszkvai melegbárokban és szaunákban razziáztak a rendőrök (VIDEÓ)

2023. december 03. 14:47

Többek között kábítószer után kutattak.

2023. december 03. 14:47

Az orosz rendőrség moszkvai melegbárokban, szaunákban, LMBTQ-barát szórakozóhelyeken tartott egyszerre razziát egy nappal azután, hogy az igazságügyi minisztérium kezdeményezésére a legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek nyilvánította és betiltotta „a nemzetközi LMBTQ-mozgalmat” – derült ki több, X-közösségi oldalra feltöltött videóból.

A Szabad Európa helyi hírforrásokra hivatkozva arról írt, hogy az egyik érintett moszkvai szórakozóhelyen egy, az LMBTQ közösség számára szervezett parti zajlott, amelyen mintegy 300-an vettek részt. A helyszínen 

a rendőrség ellenőrizte a jelenlévők iratait, majd lefényképezték azokat, mielőtt elengedték őket.

A lap hozzátette, hogy hasonló razziákra került sor még legalább két moszkvai szórakozóhelyen, egy bárban és egy szaunában. A rendőrök azzal az ürüggyel jelentek meg a helyszínen, hogy kábítószer után kutatnak. 

Bár kábítószert nem találtak, a szaunát átkutató álarcos rendőrök mindenkit arccal lefelé a földre fektettek – idézte a szemtanúkat a Caution, Moszkva.

Eközben az ország második legnagyobb városában, Szentpéterváron már be is zárt a Central Station nevű melegbár, miután a törvényre hivatkozva nem bérelhetik tovább a szórakozóhelyet – idézte a klub a Vkontakte közösségi oldalon közzétett közleményét a Szabad Európa.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 03. 19:05
FeFe most Németországra gondol...
survivor
2023. december 03. 19:03
Hát békalepcse, ha ez így kissé túlzas is, de van benne igazság...:-)
survivor
2023. december 03. 19:02
A buzik menjenek a frontra. Ott sok a fiatal férfi. A leszbik ápolónőnek a kórházakba. Ott sok a fiatal nő...
survivor
2023. december 03. 18:59
Eddig VOLTAK buzibárok ? A diktatúrában ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!