Megfejtették Orbán Viktor egyik szuperképességét

2023. december 06. 12:07

A horvát lapnak nyilatkozó műfordító szerint Orbán Viktor virtuóz módon bánik a nyelvvel, mindenki számára érthetően beszél, ráadásul a mondatainak a hosszára is ügyel.

2023. december 06. 12:07
ORBÁN Viktor

„Orbán Viktor stílusa remek, a nyelv mestere, nem véletlenül lett az, aki. Virtuóz módon bánik a nyelvvel, az általa mondottak érthetőek az akadémikus és bárki más számára egyaránt” – jelentette ki Xenia Detoni műfordító a Jutarnji horvát lapnak adott interjúban.

Szerinte a magyar miniszterelnök nagyon alaposan tanulmányozta hazája múltját, és pontosan tudja, milyen technikák vezetnek a kívánt eredményekhez.

Detoni elárulta,

az első miniszterelnöksége idején dolgozott együtt Orbán Viktorral, akit jó fordítani, mert mindig vigyáz a tolmácsolandó mondatai hosszára.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. január 02. 17:26
Lehet gyűlölködni, visítani kedves ballikosok, balliberósok, akkor is Orbán Viktor ma a legokosabb, legnagyobb formátumú politikus Európában.
makapaka2
2024. január 02. 17:23
Lehet gyűlölködni, irigykedni, visítani kedves ballikosok, ballibsik, Orbán Viktor ma Európa legokosabb, legnagyobb formátumú politikusa.
BCMVML
2024. január 02. 17:08
Orbán Viktor egy képzett politikus, ellentétben az ellenzék amatőr félműveltjeivel. A politika 90%-ban retorika,
B_kanya
2023. december 06. 21:54
"szutykok A vidék gyermeke = Sötét bugris" Fogatlan, alkesz, "adjuntkus a szobályában" és Nyírtass szégyene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!