Megbüntetné Izraelt az USA

2023. december 01. 06:59

„Az a mód, ahogy Izrael megvédi magát, igenis számít” – fogalmazott az amerikai külügyminiszter.

2023. december 01. 06:59

Az Egyesült Államok mindent elkövet az Izrael és a Hamász közötti tűzszünet meghosszabbítása érdekében – jelentette ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője csütörtökön. John Kirby az elnöki hivatal sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Washington folytatja az erőfeszítéseket Izraellel, Katarral és Egyiptommal közösen, hogy a harcokban hetedik napja tartó szünet a lehető legtovább tartson.

Úgy fogalmazott, minden órában azon dolgoznak, hogy a 

hetedik napból nyolcadik, kilencedik és tizedik nap legyen, és így tovább”.   

Az amerikai külügyi szóvivő csütörtökön közleményben számolt be Antony Blinken külügyminiszter csütörtöki tárgyalásáról Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság elnökével, amelyen elsősorban a gázai lakosok számára szállított humanitárius segélyek kiszélesítéséről beszéltek. Matthew Miller szóvivő tájékoztatása szerint a miniszter „elítélte a szélsőséges erőszakot palesztinokkal szemben Ciszjordániában, és ragaszkodik a tettesek teljes mértékű felelősségre vonásához”

A beszámoló szerint az amerikai külügyminiszter és a Palesztin Hatóság elnökének Ramalláhban tartott megbeszélésén szó volt a Ciszjordániában élő palesztinok „biztonságának és szabadságának” bővítéséről is.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az a mód, ahogy Izrael megvédi magát, igenis számít”

Ezt megelőzően Jeruzsálemben, az amerikai nagykövetségen tartott sajtótájékoztatóján Antony Blinken a többi között arról beszélt: a Biden-adminisztráció felhívta Izrael figyelmét arra, hogy a gyakorlatban is léptesse életbe a terveket, amelyekkel mérsékelhetők a civileket ért sérelmek a katonai művelet során.   

Az a mód, ahogy Izrael megvédi magát, igenis számít” 

– fogalmazott Antony Blinken, aki azt is megjegyezte, hogy a Hamász azonnal véget vethetne a harcoknak, ha elengedné minden, október 7-én elhurcolt foglyát, és átadná az Izrael ellen végrehajtott támadás kitervelőit. Az amerikai külügyminiszter korábban egyeztetést folytatott Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel és Isaac Herzog államfővel. Antony Blinken egyben elítélte a Jeruzsálemben izraeliek ellen elkövetett támadást, amit úgy kommentált, hogy az világossá teszi a Hamász valódi szándékait.

(MTI)

Nyitóképen: Antony Blinken/MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 01. 17:17
Ez a kib..ott ország honnan veszi a bátorságot, hogy mindenki sorsáról ő döntsön, főleg, amikor a saját problémáival kéne foglalkoznia!
Orion8
2023. december 01. 15:09
Ez a srác megmutatja mennyire van eltorzítva a valóság a nyugati média által. Gonosz hamasz vs jóságos áldozat Izrael. 20 perctől kezdődik: https://rumble.com/v3ywpr4-israeli-vs-palestinian-hostages-israel-kills-8-year-old-kissinger-dead-and-.html
szarvas-2
2023. december 01. 11:19
A patkányarcú Kolosira hasonlitó Blinken kutyaszoritóban. Az ántiszemitizmus futótűzként terjed Gáza miatt-a lefejezett csecsemőket meg senki sem látta-csak "hallotta".
gyzoltan-2
2023. december 01. 11:08
„Az a mód, ahogy Izrael megvédi magát, igenis számít” – fogalmazott az amerikai külügyminiszter. Kérjük, igényeljük a krokodil könnyeket! Amerikát oly mértékben meggyalázta a zsidóság, hogy már az emberi léptéket sem üti meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik