Komoly ukrán rakétatámadás érte a Krímet

2023. december 26. 11:22

Úgy tűnik, valóban megsemmisült egy hadihajó is többek között.

2023. december 26. 11:22

Ukrajna hétfő éjjel rakétatámadást intézett orosz célpontok ellen a Krím félszigeten, egy ember meghalt, egy orosz partraszállító hajóban jelentős károk keletkeztek – közölte az orosz védelmi minisztérium és az ukrán légierő. Az orosz minisztérium szerint – amelynek közleményét az Interfax orosz hírügynökség idézte –

 a rakétákkal Feodoszija kikötővárosban vettek célba orosz célpontokat,

 köztük a Novocserkaszk hajót, amelyben komoly károkat okoztak.

Az Ukrajnától egyoldalúan elcsatolt Krím orosz kormányzója, Szergej Akszjonov közlése szerint a halálos áldozat mellett a támadásnak két sebesültje is van. A rakéták tüzet okoztak a kikötőben, és több lakóházat ki kellett üríteni – tette hozzá. A közel 70 ezres városban a vonatközlekedést átmenetileg leállították, a közúti közlekedést részlegesen elterelték.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegram közösségi felületen megerősítette, hogy a légierő hajtotta végre a „finomhangolású” támadást, és azt írta: 

„az orosz flotta egyre kisebb lesz”.

 A légierő hivatalos közleménye szerint az orosz hajó teljesen megsemmisült a támadásban. Hozzátették, hogy tudomásuk szerint a hajó iráni Sahid katonai drónokat is szállított.

Már videók is kerültek elő a robbanásokról:

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ariete11
2023. december 27. 08:12
Még több olajat a tűzre, hajrá ukrainci, jön a válasz majd, ne szarjatok be.. ))
riccky
2023. december 26. 18:11
Ezt sok idióta kampány cikket. Ukrajnában van egy barátom. Poklot kapnak oroszoktól. Előadja a kurva EU hogy milyen erős az ukrán ellenállás... Olyan veszteségei vannak Ukrajnának mégsem írják le
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. december 26. 16:31
Hülyeség, CGI csak az egész, Zselé garázsában csinálták green scren-nel.
freely
2023. december 26. 15:23
Orbán és Zelenszkíj megegyeznek. Attól kezdve a szuverenításvédelmi törvény alapján tilos lesz egy elnyomó, megszálló , veszélyt jelentő ország propagandáját tolni. Még B kanyának is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!