Klímacsúcsra igyekeztek, de szó szerint ráfagytak a kifutóra luxus-magángépek (VIDEÓ)

2023. december 03. 13:00

A téli időjárás közlekedési káoszt okozott Bajorországban.

2023. december 03. 13:00

Miközben Dubajban, az ENSZ Klímacsúcson a világ vezetői olyan témákban szólalnak fel, mint az atomenergia-termelés kiterjesztése, illetve hogy mikorra lehet szabadítani a globális energiarendszert a fosszilis tüzelőanyagoktól, addig több, a csúcsra igyekvő magángép nem tudott a nagy havazás miatt felszállni a müncheni repülőtér kifutójáról. 

Ryan Maue meteorológus, a NOAA korábbi vezető tudósa a közösségi oldalára feltöltött egy videót, amelyen jól látszik, hogy „a müncheni magánrepülőgépek a dubaji globális felmelegedési konferencia felé tartva 

a szó szoros értelmében lefagytak a gleccserré változott kifutópályán”.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a téli időjárás közlekedési káoszt okozott Bajorországban. A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat is törölték.

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. december 10. 04:11
Nálad is a "változá változik"? A szomszédomnál is. A változu meg váltuzik.
Akitlosz
2023. december 03. 20:32
A klímaváltozást nem akadályozni kell, hanem alkalmazkodni ahhoz. Lehet széllel szemben pisálni, csak nem érdekes. Szélirányban célszerű. Az éghajlat - ezt mondják külföldiül klímának az újságírók - mindig változá változik és változand. Sokkal ilyenebb és sokkal olyanabb éghajlat is volt már a Földön. A mostani afféle jégkorszak végi éghajlat.
békalepcse2.0
2023. december 03. 18:02
A németek ráfáztak! Mindenkit köteleztek a fűtési rendszerük átalakítására fűtőklímára. Mínusz akárhány fokon hatásfoka rosszabb mint egy villanyradiátoré... A gáz meg ötszörös áron ha mégis megengedik nekik a gázfűtést. Na meg villanyuk sem lesz akkora lesz a leterhelése a hálózatnak.
Zsolt75
2023. december 03. 16:14
Ha online lehetne zabálni meg dugni, senki nem járna klímacsúcsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!