Kitört a botrány Berlinben, a hírszerzés is érintett

2023. december 16. 07:48

A német hírszerzés dolgozója szigorúan titkos információkat adott el az orosz titkosszolgálatnak.

2023. december 16. 07:48
null

Kémkedéssel, és titkos információk továbbításával gyanúsítják a német hírszerző szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) egyik munkatársát – számolt be az Infostart. 

Carsten L. a külföldi telefonos, műholdas és internetes kommunikációt figyelő műszaki felderítési osztálynak a munkatársa volt, és a vád szerint az ukrán-orosz háború kitörését követően kezdett információkat eladni az orosz titkosszolgálatnak. 

Az információkért több százezer eurót kapott. 

A vádlott nem egyedül dolgozott, a német források szerint egy Arthur E. nevű vállalkozó segített neki eljuttatni az információkat a címzetthez. A per a hét közepén kezdődött, ha vádlottat elítélik hazaárulásért, akkor akár életfogytiglani börtönbüntetés is kaphat. 

Nyitókép: Unsplash/Florian Wehde

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. december 16. 13:08
A németek olyan hülyék lettek, hogy nincs titkuk amiért fizetnék. Egyet kivéve. Ki robbantotta fel a gázvezetéküket. De az egyrészt nem titok, másrészt ök sem tudják hivatalosan
Performan
2023. december 16. 12:03
Mi itt a gond? A liberalizmusban teljesen megszokottá vált, hogy ha valaki valahonnan pénzt kap, akkor azt kiszolgálja, kérjen bármit. Ez a sokat méltatott liberális cselédmentalitás. Errefelé gurítják a baksist, odaát meg bőröndökben hurcolják. De a lényeg változatlan :-)
Burdisgarage
2023. december 16. 11:45
Gázvezeték?
monuskaroly
2023. december 16. 10:27
Stirlitz újratöltve!!! Nem tudom mi lehet az, amire kíváncsiak lennének az oroszok, a súlytalan németekről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!