Óriási botrány robbant ki az ukrán hírszerzésben, a kémfőnök felesége is érintett

2023. november 28. 14:21

Nehézfémeket találtak Kirilo Budanov feleségének szervezetében.

2023. november 28. 14:21
null

Nehézfémekkel mérgezték meg az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének feleségét – írja a Reuters kedden több ukrán médium meg nem nevezett hírszerzési forrásaira hivatkozva. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Marianna Budanovát szándékosan mérgezték meg, úgy ő az eddigi legkomolyabb célpont az ukrán vezetésben az ilyen jellegű akciókat tekintve. 

A sajtóértesülésekre sem a katonai hírszerzés, sem az ukrán belbiztonsági szolgálatok nem reagáltak.

Arról sem esett szó, hogy ki állhat az állítólagos mérgezés mögött, és mikor történt az eset. 

Az egyik médium, a Babel egy meg nem nevezett forrást idézve arról írta: Budanova kórházba került, ott kezelték a mérgezés miatt. Az Ukrajinszka Pravda egy forrásra hivatkozva azt állította, hogy a mérget valószínűleg az ételében adták be neki, és hogy a hírszerzés több más munkatársát is megmérgezték.

Nyitóképen: Kirilo Budanov. Fotó: Gian Marco Benedetto / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. november 29. 07:33
Muszka méregkeverő patkányok.
Obsitos Technikus
2023. november 28. 19:13
Családi balhé lehet, a főnök hazavitte a munkát :-)
NeMá
2023. november 28. 19:07
A drága lebukik, menyire szereti a tengeri herkentyűt! Tengeri halból, rákból hamar össze lehet szedni a határérték feletti arzén és nehézfém koncentrációt! Szerintem EU szellemi álapotáért ez is felelős!
lendvaiildiko
2023. november 28. 18:28
Nem szerencsés cím. A címet olvasva arra gondoltam, hogy a kémfőnök felesége kémkedett, összeesküdött etc. Az eddig nyelvhasználat egy megmérgezett áldozatot nem a botrányban érintett személynek tart. S vajon miért a képfőnök feleségét és nem a kémfőnököt tennék el láb alól, ráadásul valamiféle olyan méreggel, melyet hosszasan kell adagolni, mire számottevő hatást ér el. Nagyobb dózis esetén olyan tüneteket is produkálhat, melyet esetleg időben felismernek. (Sok téves dagnózis is születhet ekkor). Akár a kéfőnök önt az asszonyra, akár más akarta megölni, ennél biztosabb mérget kellett volna alkalmaznia. Szürreális egy történet, mint ahogy az ukránok önpusztítása is az...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!