Kimondták, miben egyedülálló Orbán Viktor a teljes Európai Unióban

2023. december 08. 08:46

Az Európai Unió vezetői közül egyedül Orbán Viktor akar békét, miközben egyre reálisabb forgatókönyv, hogy az Egyesült Államok kiszáll, és az EU magára marad a háború finanszírozásában.

2023. december 08. 08:46

Orbán Viktor az egyedüli a teljes Európai Unióban, aki béketárgyalásokat követel Moszkva és Kijev között – hívta fel a figyelmet a Breitbart cikke, amely azt is megjegyezte, hogy az amerikai támogatás elmaradása esetén az Európai Unió egyedül marad a háború finanszírozásában.

A portál kiemelte, a magyar miniszterelnök okkal akar vitát az EU háborúval kapcsolatos stratégiájáról, illetve

attól sem véletlenül tart, hogy Ukrajna felvétele belerángathatja az EU-t egy Oroszországgal vívott háborúba.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző hozzátette, a kijevi vezetés nagyon nehéz helyzetben van, hiszen az amerikai és uniós támogatások nélkül Ukrajna biztosan elveszíti a háborút, Volodimir Zelenszkij elnök ezért már többször is tárgyalt az ügyben magas rangú politikusokkal.

Közben az EU vezetői továbbra is azt ígérik, hogy ha nem tudják meggyőzni Orbán Viktort, akkor más módon folytatják az ukránok támogatását.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 08. 15:54
A zsarolásban,a szemétkedésben totál unikum…. A legnagyobb tolvaj….🤮🤮🤮
Dixtroy
2023. december 08. 13:39
Tomigeci, nincsen olyan magyar érdek ami azt akarja, hogy az oroszokkal háborúba keveredjünk. Hiába fosod ide a szarságaidat, nincsen ilyen. Vedd a kabátodat és menj harcolni, ha ennyire buzog benned az igazságvágy, hogy a minket kirabló ukránok vélt igazáért akarsz meghalni, senki sem tart vissza, de ezt a gennyes szófosást nem értem mit vársz elérni? Sikerült már ezzel valakit átbaszni?
Dixtroy
2023. december 08. 13:34
Azt én értem, hogy az amcsiknak nem fáj, ha valahogy háborúba keveredünk az oroszokkal, mert minket bombáznak meg, nem őket, én csak azt nem értem hogy a rengeteg libernyák kretén mit gondol, ő nem kap a bombákból, majd jól megvéd a nattó?
rocktoberi-2
2023. december 08. 13:21
"Közben az EU vezetői továbbra is azt ígérik, hogy ha nem tudják meggyőzni Orbán Viktort, akkor más módon folytatják az ukránok támogatását." Mi egyetlen tagországot se fogunk megakadályozni abban, hogy Ukrajnába küldje a pénzét. Igaz, hogy ennyi erővel el is égethetik de az ő dolguk. Viszont mi értelmesebben is el tudjuk költeni. Egyetlen józan indoka sincs annak, hogy Magyarország további összegekkel támogassa a magyar kisebbséget vegzáló Ukrajnát. Egyébként ha valaki szeretné teljesen tönkretenni az Európai Uniót, annak tényleg az a legjobb módja ha Ukrajna tagország lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!