Ki lesz az év embere? – megvannak a 2023-as jelöltek!

2023. december 04. 21:40

Politikusok és celebek is vannak az esélyesek között.

2023. december 04. 21:40

A Time magazin hétfőn kilenc jelölt nevét hozta nyilvánosságra, akik esélyesek az  „év embere” díjra. A magazin szerkesztői 1927 óta választják meg azt a személyt vagy csoportot, aki, illetve amely szerintük az adott évben a legnagyobb hatással volt a világra. A díj nyertesét idén december 6-án fogják bejelenteni. 

Tavaly a magazin Volodmir Zelenszkij ukrán elnököt nevezte meg az „év emberének”, éppen ezért elég pikáns, hogy a jelöltek között idén viszont pont Vlagyimir Putyin orosz elnök van ott. Putyin egyébként 2007-ben már volt az „év embere” a Time címlapján.

Putyin mellett az esélyesek között van Hszi Csin-ping kínai elnök is.

Államfők közül még III. Károly király esélyes arra, hogy az „év embere” legyen, Károly édesanyja, II. Erzsébet 1952-ben került a magazin címlapjára. 

A végső esélyesek közé választották Jerome Powellt, az amerikai központi bank (Federal Reserve, FED) elnökét is, az infláció elleni harcban betöltött szerepe miatt. A díjat akár még azok a floridai, georgiai, New York-i és washingtoni ügyészek is megkaphatják, akik Donald Trump volt amerikai elnök elleni eljárásokban vesznek részt.

De az is megeshet, hogy végül Taylor Swift, Barbie, vagy éppen a hollywoodi sztrájkoló színészek és forgatókönyvírok nyerik el a díjat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. december 16. 13:51
Zelenszkij örökös, tiszteletbeli év embere lesz. Akkora szolgálatot tett a kiválasztói érdekcsoportnak.
files32
2023. december 05. 13:38
Egyre nagyobb nehézségekkel küzd a kínai gazdaság: a csődben lévő helyi kormányzatokat, melyek részben az ingatlanlufit finanszírozták, az állam kénytelen kimenteni, ami megnövelheti a költségvetési hiányt.
blanconegro
2023. december 05. 11:51
Orbán Viktor.
bodrigyuri
2023. december 05. 08:20
A mandin netanjahu lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!