Keményen kritizálta Izraelt az amerikai külügyminiszter

2023. december 08. 07:55

Antony Blinken szerint a zsidó állam nem tartja be a civilek védelmére tett ígéreteit.

2023. december 08. 07:55
null

A civilek komolyabb védelmére szólította fel az amerikai külügyminiszter csütörtökön Izraelt a Gázai övezet déli részében ellen indított offenzívájával kapcsolatban, kiemelve, hogy még mindig

rés tátong Izrael civilek védelmére tett ígéretei és a szárazföldi harc során történtek között.

„Izraelnek továbbra is elsődleges fontossággal kell kezelnie a civilek védelmét” – jelentette ki washingtoni sajtótájékoztatóján Antony Blinken, nem sokkal David Cameron brit külügyminiszterrel folytatott tárgyalásai után.

Leszögezte továbbá, rendkívül fontos a kommunikációs csatornák megőrzése annak érdekében, hogy az emberek tudják, hova és mikor tudnak menni, valamint világossá kell tenni azokat az idősávokat is, amikor lehetőségük van a mozgásra. Hozzátette: biztosítani kell az élelmet, ivóvizet és egészségügyi felszerelést azokon a helyeken, ahol a civilek meghúzódhatnak.

Mint mondta, Washington erről rendszeresen egyeztet az izraeli féllel, a többi között Joe Biden is szóba hozta a nap folyamán Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésén. Blinken mellett Kamala Harris alelnök és Lloyd Austin védelmi miniszter is nyilvánosan felszólította Izraelt, törekedjen a precízebb támadásra a Gázai övezet déli részén annak érdekében, hogy elkerülje a nagyszámú civil áldozatokat. Mindazonáltal már

újabb több száz palesztin halottról tudni a múlt péntek óta,

miután az Izrael és az övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet közötti átmeneti tűzszünet véget ért.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. december 09. 18:59
Blinken menj a bús fenébe! Blinken, Pressman, Cukorhegy, KillGates és a többi naplopó rég megérettek a másvilágra. Az egész világon csak szart kevernek, háborúkat és népirtást rendeznek aztán mindennek mások isszák meg a levét. Mocskos cowboy banda....
victory
2023. december 08. 14:45
Csak szavak és szavak. Rajtuk múlna, hogy ne adjanak fegyvert meg municiót izraelnek, azonnal leállna minden. Ezek az usa nélkül életképtelenek.
Agricola
2023. december 08. 10:42
A History csatornán sok filmben mutatták be a II. Világháború Csendes óceáni hadszinterén zajló műveleteket. Ezekből kiderül, hogy ott is elsődleges szempont volt az Egyesült Államok hadseregében szolgáló katonák életének megkímélése. Ezzel indokolták japán civilek tömeges elpusztítását atomfegyverek bevetésével és egyéb módon!
egonsamu
2023. december 08. 10:11
Ez Amerika. Éppen amikor a nemzetközi iszlám terror leküzdéséröl van szó, az USA bünbandája hátba támadja Izraelt. Mocskos férgek mind, az ugynevezett USA kormány és a háttérben ügyködö milliárdosok mafiája..... Aki ezekben megbízik, annak jobb ha rögtön öngyilkos lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!