Izraeli miniszterelnöki szóvivő: „A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja!”

2023. december 03. 15:40

Mark Regev visszautasította azt a vádat, hogy Izraeli túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében.

2023. december 03. 15:40

Mark Regev, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője külföldi újságíróknak kijelentette, hogy Izrael gondoskodni fog a humanitárius segélyek Gázai övezetbe jutásáról – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Mark Regev kijelentette, hogy Izrael a harcok újraindulása után, a tűzszünet összeomlását követően is gondoskodni fog a humanitárius segélyek bejuttatásáról a Gázai övezetbe.   Regev visszautasította azt a vádat, hogy az izraeli hadsereg túl keveset tenne a Gázai övezet civil lakosságának védelme érdekében a harcok közepette.     

Mindent megteszünk, hogy egyrészt különbséget tegyünk elkeseredett ellenségeink, a terroristák és a polgári lakosság között, 

másrészt a civilek védelme érdekében” – közölte Regev. „Csakis a Hamász okozta a Gázai övezetben zajló háborút és a fegyverszünetet követően az ellenségeskedések kiújulását. Lakónegyedeket, kórházakat és mecseteket használ, hogy elrejtse katonai terrorgépezetét” – emelte ki az izraeli szóvivő.    

Izrael nem enged meg olyan helyzet fennmaradását, melyben a Hamász terroristái a határon vannak” 

– utalt az ütközőzóna esetleges létrehozására a háború végén. „A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja” – hangsúlyozta Mark Regev a Hamász ellen az október 7-i terrortámadást követően indított harcokról.

(MTI)

Nyitókép: Mark Regev / Képmetsző / Facebook

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 07. 13:16
gyzoltan szerint az úgy lenne igazságos, hogy a most NÉGY MILLIÓ km2-n lakó arabok további, 25e km2-t szerezzenek meg, mig a zsidók a fél-dunántúlnyi területükrők is mondjanak le. gyzoltan-2 javaslatában én valahogy nem érzem az objektivitást.
Tommaso
2023. december 07. 13:13
A megtámadott SZU Berlin központjáig üldözte a rájuk támadó német nácikat, Az USA - több ezer km-en át - Japánig üldözte a rájuk támadó fasiszta szigetlakókat. Eredmény -1: az agresszor megsemmisitő veresége. Eredmény-2 : mind Japán, mind Németország azóta békeszerető állam. A példa tehát adott Izrael számára.
gyzoltan-2
2023. december 03. 21:52
„A háború hosszú lesz, és nincs időbeli korlátja!” Essünk túl rajta: határozza meg a zsidóság végre, hogy hol szándékszik meghúzni Nagy-Izrael határait... -addig úgyse lesz átmeneti béke..!
békalepcse2.0
2023. december 03. 18:38
Ennek a háborúnak időbeli korlátja tényleg nincs! Még visszefele se! A háború kezdete a múlt homályába vész és még remény sincs új múltat írni nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!