Florida megbírságolt egy középiskolát, amiért hagyta, hogy egy transznemű tinédzser a lányokkal sportoljon

2023. december 15. 20:42

A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség gyors és súlyos döntést hozott az ügyben, amely akár precedenst is teremthet.

2023. december 15. 20:42
null

Florida állam súlyos pénzbüntetést rótt ki egy középiskolára, amiért engedte, hogy az intézmény falain belül egy transznemű tini a lányokkal együtt sportoljon. A bírósági dokumentumok szerint a diák a második osztály kezdetén felvett egy női nevet, és azóta az iskolában is azt használta – írta meg a Tampa Bay Times.

A Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetség

 16.500 dolláros büntetést szabott ki a Monarch High iskolára,

emellett az intézményt 11 hónapos próbaidőre helyezte, ami azt jelenti, hogy a további jogsértések még komolyabb büntetéseket vonhatnak maguk után.

A Floridában 2021-ben bevezetett „Igazságosság a Női Sportokban Törvény" megtiltja a transznemű lányoknak és nőknek, hogy részt vehessenek a születésükkör lányként azonosított diákok számára megrendezett sportrendezvényeken, valamint hogy benne legyenek a számukra létrehozott középiskolai csapatokban. 

A diákot, aki 33 mérkőzésen játszott az elmúlt két szezonban, múlt hónapban távolították el a csapatból, miután az iskolakörzetet egy névtelen bejelentő értesítette a részvételéről. Az Associated Press nem nevezi meg a diákot a magánéletének védelme érdekében.

Ron DeSantis kormányzó vezetése révén Florida elfogadott egy törvényt a sportoló lányok védelmére, és nem tűrjük el, ha bármelyik iskola megszegi ezt a törvényt 

– mondta Manny Diaz oktatási biztos, majd hozzátette, hogy „dicséret illeti a Floridai Középiskolai Atlétikai Szövetséget a törvénytelen magatartás gyors és súlyos szankcionálásárért”.

DeSantis hivatala nem kívánta kommentálni az esetet. A kormányzó Iowában tartózkodott a keddi napon a Republikánus elnökjelölti kampány keretében. A kormányzó a törvény elfogadását és a hasonló törvényeket kampánya sarokkövévé tette.

Nyitókép: Thomas Simonetti a The Washington Post számára a Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. december 25. 23:12
Nagyon helyes! Kukába az elfajzottakkal!
kobi40
2023. december 17. 02:45
Elfajzott idióták. Nagyon helyes! A németeket a muszlimok kényszerítik, hogy az elfajzottak messzire kerüljék az iskolákat. Tehát a normalitáshoz való visszatérés sem fenékig teufel ám!
survivor
2023. december 16. 05:47
Kilógott a transzfasz...
survivor
2023. december 16. 05:47
16,500 $ Amerikaiul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!